iptables

Başlatan persprens, 31 Aralık 2012 - 11:15:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

persprens

öncelikle konuyu yanlış yere actıysam özür dilerim benim söyle bı sıkıntım var calışmakta oldugum sirkette windows server 2008 var ates duvarı olarak iptables kurmak ıtıyorum  bırıncısı ıptables i linux ün hangisine kurmam gerekır bi diger sorunum da  serverin ve diger client pc lerin benim kuracagım iptables olan pc den dısarı cıkmaları ıcın ne yapmam gerekir

alierkanimrek

Netfilter/Iptables kernel ile birlikte geliyor, düşük seviye yönetim işlemleri, özel yapılandırma işlemleri veya olayın düşük seviyede nasıl döndüğünü anlamak için kullanılabilir ama bence sizin ihtiyacınız olan şey bu iş için geliştirilmiş özel değıtımları kullanmak. Bunlar düşük sistem gereksinimleri ile basit/eski bilgisayarlarda çalışıyor ve genelde bir web arayüzü ile görsel olarak istediğiniz yönetim işlemlerini yapabiliyorsunuz. Benim önerim eskiden kullandığım ClearOS veya Endian Firewall, bunun gibi 5-10 tane daha var, bazıları ücretli.

persprens

öneriniz için teşekürler

neneki

İkinci sorun için bence , NAT (Network Address Translation) ı inceleyip öyle iptables kurmalısın. İki çeşit olmak üzere Statik ve dinamik nat vardır. Kurduğun iptables lı bilgisayardan yerel ağa sanal sunucular atarsan sorunun cevabı olur gibi geldi. NAT'ı ve Sanal Ip'li Sunucuları bir araştır çok işine yararlar. Ayrıca Iptables'ı el ile ayarlamak (kod yazma) yapmak istemezsen arayüzü olan programlar mevcut. @alierkanimrek 'in dediği gibi dağıtımlarda mevcut.

1. KMyFirewall
2. fwbuilder (Checkpoint'e benzerliği ile tanıyormuş)
3. IPCop