Avea Jet ZTE MF190 Sorunu

Başlatan yigido5812, 22 Aralık 2012 - 22:44:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yigido5812

Herkese merhaba,
Benim sorunum bağlantı kurulumaması falan değil. Benim sorunum şu: aygıtı taktığımda hiçbir şekilde okumuyor. Ubuntu 12.04'te de denedim 12.10'da da denedim. Sonuç yok. Bir haftadır geceli gündüzlü bununla uğraşıyorum. "lsusb" deyince modemin markası modeli görünüyor. Aynı şekilde "usb-devices" deyince de görünüyor. Fakat bir türlü beceremedim. İnternette bulunan tüm konuları okudum. Hepsini denemeye çalıştım. Ama sonuç alamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler...

if

@yigido5812, bu tür aygıtlarla hiç deneyimimim olmadığı için okumuyor kısmını anlayacağım şekilde anlatmanızı rica ediyorum. Aygıtın görünmesi bir tür okumadır misal.

yigido5812

Ubuntuda yeniyim. Yanlış anlattıysam kusura bakmayın. Bildiğim kadarıyla lsusb 'de görününce aslında okumuş oluyor. Fakat şunu da biliyorum ki modemi takınca kendisini otomatik olarak yükleniyor. En azından bağlantıyı manuel yolla kurunca iş biter. Cihazı taktığımda hiçbir tepki vermiyor ubuntu.

if

@yigido5812, ne kusuru. Konuya yabancı olduğum için anlamakta zorluk çekiyorum, siz de anlatmaya çalışıyorsunuz. Bu kadar:) Otomatik olarak yüklenir deyince, cihazı taktığınızda cihaza ait uygulamanın yüklenmesini mi kastediyorsunuz? Sorun bu mu? Bu cihazla internete bağlanabiliyorsunuz anladığım kadarıyla, değil mi?

Sistemin tepki verip vermediğini görmek için: Cihazı çıkartın, tekrar takın, uçbirimi açın ve dmesg | tail -n 20 komutunu verin. Çıktısını buraya geçerseniz ne olup bittiğini görürüm.

yigido5812

Bu cihazla bağlanıyorum ama xp'de. Sizi biraz bekleteceğim. Ubuntuya geçiş yapmam lazım :)

raspacı

Ağ yöneticisinden ağ listelerine bakınca avea modeminizi görüyor olmanız lazım. Görüyorsanız tıklamalarla kurulumu gerçekleştirirsiniz.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

yigido5812

Şu anda hayretler içerisindeyim. Bir haftadır her yolu denememe rağmen çalışmayan alet ilk kez çalıştı. Gerçekten çok mutluyum. ubuntu-tr ve sizlerin uğur getirdiğine inanıyorum. Samimiyim. Ayrıca sizleri boşuna rahatsız ettiğim için ve konu kirliliği meydana getirdiğim için özür diliyorum. Hakkınızı helal edin lütfen. Oh.. Ubuntuyu silmek zorunda kalmayacağım. Umarım sorun tekrarlanmaz. Gerçekten tarifi yapılamaz bir mutluluk duyuyorum.

Tekrar özür diliyorum ve teşekkür ediyorum..

if

Ne güzel:)

@yigido5812, özür dilemenize gerek yok. Kimsenin hakkının da geçtiğini düşünmüyorum:)

Konuyu etiketleyip kilitleyelim. Eğer tekrar ederse sorun kilitlenen konuların açılmasına dair istek yapabileceğiniz konuda dile getirirsiniz isteğinizi.

cozuldukonusu