mysql sock ve/veya mysql-server-5.5 hatası çözümü

Başlatan efsaneci300, 09 Aralık 2012 - 16:12:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

efsaneci300

Merhaba arkadaşlar...Öncelikle hepinizin bu güzel emeklerinizle ve yardımlarınızla bu platformda tanımaktan çok mutluyum...Ubuntuda yeniyim ama sizden çok şey öğreniyorum :) :) :)
daha önce bir kaç arkadaşta burada ve Ubuntunun kendi forumlarında 'mysql.sock' ve kurulum esnasında "mysql-server-5.5" hatalarını gördüm. ne yazık ki ben de yaşadım. Sorun şu ki mysqli ne kurabiliyordum ne de kaldırabiliyordum. sürekli mysql-server-5.5 hatası veriyordu. ek olarak "şifreniz zaten var" gibisinden bir hata döndürüyordu.hataları niye yazmıyorsun derseniz sorun çözüldü ve hatanın çıktısı gitmiş oldu.geçmişe dair hata ve işlemleri gösterecek kod varsa da söyleyin yapayım ki bir damla da olsa yardımım olursa çok sevinirim  :(. çözüm se enteresan şuradaki hatalar alakasız gibi duruyor ama deneyince bende oldu.
http://askubuntu.com/questions/175820/mysql-doesnt-update-due-to-error-in-apparmor-profile
Merak ettiğim şu ki bu problemi olan arkadaşlara çözüm olur diyerek denemenizi istedim. çözen olursa yorumlarınızı bekliyorum..

if

@ersaneci300, AppArmor'dan kaynaklandığı söylenmiş orda.

Geçmiş kayıtları görmek isterseniz Sistem Günlük Kaydı'ndan ulaşabilirsiniz. Orada bulamazsanız /var/log altında dmesg, syslog ve varsa mysql.log dosyalarına bakabilirsiniz.