Ekran görüntüsü çekerken açıklama ekleme programı ?

Başlatan istiklal, 05 Ocak 2012 - 14:17:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

istiklal

Arkadaşlar forumda genel bir arama yaptım fakat bulamadım. Ekran kaydetme programı kullanıyorum fakat açıklama ekleyerek çekeceğim ya da sonradan bu videoyu düzenleyebileceğim bir program bulamadım. BB Flash Back gibi bir program var mı Ubuntu'da? Videonun üzerine baloncuklar içinde açıklama ekleyebileceğim?

heartsmagic

Forumda bir iki başlıkta geçen Wink var. Depolarda artık yok, sitesinden indirip biraz zahmetle kurulabiliyor. Ancak ben çalıştırmama rağmen ekran görüntüsü kaydı yapamadım Unity üzerinde. Ben kabaca anlatayım kurulumu, istersen denersin.

Önce sistemine şu paketleri kur:
sudo apt-get install libstdc++5 libexpat1

libexpat1 değil de libexpat0 istiyor uygulama, belki de bu nedenle çalışmamıştır. Kurulumdan önce bir sembolik bağ atarak atlattım ben bu durumu, fakat söylediğim gibi belki çalışmamasının nedeni budur. Eski bir libexpat0 paketi bulamadığım için bu yolu seçtim.

sudo ln -s /lib/i386-linux-gnu/libexpat.so.1.5.2 /lib/i386-linux-gnu/libexpat.so.0

Not: Sistem 32 bit.

Ardından Wink'i indir:
http://www.afterdawn.com/software/general/download_splash.cfm/wink_for_linux

Aşrivden çıkart ve çıkarttığın dizinde:
sh installer.sh komutunu ver. Sana kurulacak dizini soracak, istediğin bir yeri verebilirsin ev dizininde. Örneğin:
/home/kullanıcı_adın/wink. Zaten kurulum betiği de böyle yapıyor öntanımlı olarak.

Ardından kurduğun dizinden çalıştırabilirsin:
cd ~/wink
./wink
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

istiklal

Maalesef 64 Bit olduğu için kurulmadı :(

decent

Alıntı yapılan: istiklal - 05 Ocak 2012 - 14:17:58
Arkadaşlar forumda genel bir arama yaptım fakat bulamadım ekran kaydetme programı kullanıyorum fakat açıklama ekleyerek çekeceğim yada sonradan bu videoyu düzenleyebileceğim bir program bulamadım BB Flash Back gibi bir program var mı ubuntuda ? videonun üzerine baloncuklar içinde açıklama ekleyebileceğim ?

Öneriler:
1- Gnome-shell ortamında, Ctrl+Alt+Shift+F12 >> Doğrudan webm uzantısı ile kaydediyor..
2- Kazaam
3- Eddie

Video düzenlemek için kısa bir araştırma yapmak yeterlidir.

istiklal

Arkadaşlar bu sorunu da ubuntudaki programlar beni tatmin etmediği için BBflashback programını yükleyerek çözdüm. video edit kısmı çalışmadığı için virtualbox a küçük bir xp kurup orada edit yapıyorum istediğim gibi oldu biraz dolanbaçlı oluyor ama olsun :)

heartsmagic

Konuyu bizim tarafta çözemediğimiz için etiketi kaldıralım. Belki öneri sunan olur diye de konuyu açık bırakalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

istiklal

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Aralık 2012 - 17:19:47
Konuyu bizim tarafta çözemediğimiz için etiketi kaldıralım. Belki öneri sunan olur diye de konuyu açık bırakalım.
Peki :) olursa bekliyorum 4 gözle, mecburiyetten böyle kullanıyorum şimdilik.