[Çözüldü] Sıfırdan Gparted ile disk bölümleme

Başlatan maxwell, 23 Kasım 2012 - 01:52:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maxwell

232 GB var. Amacım 130 küsür GB ubuntuya, 2 GB takas alanı ve geri kalanada windows kurmak istiyorum. Ne yaptıysam olmadı. Benim istedğim hard diski tamamen 2 ye bölüp ubuntu ve windows'un birbiri ile alakası olmaması. Bilgisayarı 2 kişi kullanıyoruz. Gparted ile bu işi sıfırdan nasıl yapacağım? ne yaptıysam olmadı hep bir yerde hata yapamıyorum ama neresi bilmiyorum

if

@maxwell, gayet basit. Herhangi bir disk yönetim aracını açıp diski önce tamamen sileceksiniz, sonra iki tane birincil bölüm oluşturacak, bir tane de swap oluşturacaksınız.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Gparted

maxwell

birincil bölüm konusunu anladım teşekkürler. Anlamadığım, dosya yapısı. Mesela şimdi ubuntu için ext4 windows için ne vereceğim? ayrıca kök dizin soruyor mesela.ne yaparsam yapayım ikiye bölüm tam olarak olmuyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Kasım 2012 - 02:05:15

Şu an böyle durum;

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

Windows için NTFS seçin. Kök dizin kurulum sırasında sorulur, sizde Ubuntu için oluşturacağınız bölümü seçersiniz.

Bölümlendirme yapmadan önce uyarayım, tüm diski silerseniz verileriniz gider. O yüzden neyi korumak istiyorsanız yedekleyin.

maxwell

Mesela bugün aynen böyle yaptım ama olmadı. Ben burada neyi yanlış yapıyorum

if

maxwell

Bugün böyle yaptım. Sonra ubuntu kurdum. Daha sonra windows kurdum. Grub ekranı gelmediği için grub2 kurulumu yaptım. Acaba oradamı hata yapıyorum. Sistemimizin olduğu yeri bağlayalım yazıyor.

sudo fdisk -l yaparken * işareti olanı mı bağlayacağız?

Kurulum esnasında da kök dizin olarak  ext4 e  /  yapıyorum.  örneğin gparted ta windows u kurduğum dev/sda nın yanında /ugur/media/ vs yazıyordu. Grub2 kurulumun da hata mı yapıyorum. Şimdi gene kursam,  sudo fdisk -l yapıp sonuçlarını versem bu gece yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Kasım 2012 - 02:22:48

Bir de burada hangisinde  boot seçmem gerekir?

if

@maxwell, o kadar karışık anlatıyorsunuz ki...

Önce Windows'u kurun, sonra Ubuntu'yu kurun /dev/sda1'e. Kurulum sırasında / olarak /dev/sda1 seçin.

maxwell

Moralim bozuk 1 haftadır uğraşıyorum kusura bakmayın :)    İlk önce hep ubuntu kuruyordum ben,şimdi windows kurcam ilk önce bir de böyle deneyeceğim. Sonucu yazacağım. grub kurulumu yapmadan evvel mutlaka burada yazacağım çünkü büyük ihtimal /mnt bağlamayı yanlış yapıyorum. Şimdiden teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Kasım 2012 - 02:30:50

Gparted kapadım açtım böyle oldu şu an ? sanki ntsf yi ubuntu içinde göstermiyor mu bu? (1. resim disk tamamen boşken, 2.resim windows kurulduktan sonra)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Kasım 2012 - 03:05:57

Adım adım gidiyorum ve ilk adım olarak windows kurulduktan sonra Gparted görünümü  gösterildiği gibidir;

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Kasım 2012 - 03:59:40

Çok teşekkürler tamamen çözüldü grup2 ayarına gerek kalmadan grup ekranı geldi.