Yii Framework hakkında

Başlatan Aaron, 15 Eylül 2012 - 11:44:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aaron

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık iki senedir PHP ile -amatör olarak- ilgilenmekteyim. Daha önceleri çalıştığım ajansta iş arkadaşımın kendi çabaları ile hazırlamış olduğu Wordpress benzeri güvenilir bir içerik yönetim sistemi vardı. Bu sistemi Zend Framework kullanarak geliştirmişti. O dönem sistem üzerindeki geri kalan geliştirmeleri yaparken -biraz- framework yapısına aşina olmuştum. Ama artık bir framework ile tanışma zamanımın geldiğini biliyorum.

Daha önceden bir diğer arkadaşım ise Yii'yi çok övdüğü için MVC ve OOP mantığına haiz olmak adına öğrenmem gerektiğini düşünmekteyim. Aslında öğrenmekten kasıt fikir sahibi olmak, bir yerinden başlamak. Fakat bir framework ile çalışmanın faydalarının, zararlarının, bana sağladığı avantajların ve dezavantajların neler olduğunu bilmek istiyorum. Akabinde nereden başlamam ve nasıl başlamam gerektiğine dair yol gösteren birilerini arıyorum.

Bu konuda bana akıl verip; şöyle yapmalısın, şuradan başlamalısın, şunları bilmende ve öğrenmende fayda var diyebilecek gönül dostlarını arıyorum.

Teşekkürler.

raiko

yii yerine  CodeIgniter ögrenmek istersen bilmiyorum link vermek yasak mı acaba ama şu kaynak yardımcı olacaktır.
http://www.webteders.com/blog/detay/CodeIgniter-Egitim-Seti/44
ayrıca
http://makale.kodmerkezi.net/codeigniter-dersleri

ersinkandemir

Size tüm samimiyetimle Laravel Framework'ü öneriyorum. :) Diğerlerini kullanmadım. Laravel'le de kaydadeğer bir çalışmam yok ama, bir sempatim var bu projeye karşı. Sık sık güncelleniyor, şu an 3.2 sürümünde sanırım. 4 çıkacakmış. Yazımı falan bana çok eğlenceli ve kolay geldi. Bir araştırın derim. :)
Where there's a shell, there's a way.

m.erin

Öncelikle merhaba, iyi bayramlar.

Web framework seçimi gerçekten sıkıntılı bir süreç. Projeye başlamadan birini seçersiniz, tam başladım derken bir aksilik çıkar veya framework'ün sınırlarına dayanırsınız şevkiniz kaçar, başka bir yapı ararsınız. Sonra bir diğerini denersiniz farklı bir sorun v.s. Kendinize en uygun yapıyı bulmak bazen güç olur. O yüzden deneyimlerden faydalanmak ve önerilere kulak vermek akıllıca olur.

Bu durumda size yardımcı olacağını düşünerek kendi önerimi sunayım. Daha önce birçok framework ile proje geliştirdim (Kohana v2 ve v3, Fuelphp, Cakephp, Symfony ve birkaç tane daha...). Hatta kendi web çatımı dahi oluşturdum, kullandım ve kullanıyorum. Birkaç hafta evvel Laravel ile tanıştım, dökümantasyonu okuduktan sonra aklımdaki ilk projeyi onunla geliştirmeye başladım. Ben de Laravel' i tavsiye ediyorum. Avantajlarını ve yapısını burda anlatmak yerine size dökümantasyonunu incelemenizi öneririm. Şuan proje %30 civarında tamam ve seçimimden kesinlikle pişman değilim :) Yii' yi hiç kullanmadım, çoğu forumda övgülerine de rastladım. Ama şu anki düşüncem Laravel' in sunabildiklerinden fazlasını vaad etmeyen başka bir framework ile çalışmamak.

Seçiminizde bol şans, projelerinizde başarılar...