Web sunucuları hakkında

Başlatan qolt45, 18 Kasım 2012 - 18:46:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

qolt45

Merhaba arkadaslar,

Hep merak ettigim bir konu vardı nasıl sorayım diye dusunuyordum yazayım dedim. Ubuntu 12.04 kullanmaktayım ve sisteme LAMP'ı kurdum. Yani elimde apache2, mysql ve php var. Bunları kullanarak aynı internet uzerinden yaptıgımız gibi kendi bilgisayarıma site kurup test edebilirmiyim ? Yani joomlayı kendi bilgisayarıma yukleyip internetten bagımsız denemeler yapabilirmiyim ?

cagriemer

Yapabilirsiniz. Herhangi bir farki yok. Eger baska birinin sizin kurdugunuz siteye disaridan da ulasmasini isterseniz o zaman modeminizden ilgili portlari sitenizi calistirdiginiz bilgisayara yonlendirmeniz gerekir. Fakat sadece yerel aginizdaki kullanim icin boyle bir sey yapmaniza gerek yok.

qolt45

Su an anlamış bulunmaktayım durumu. Peki kendi ağımızdan derken örnek olarak benim bir internet bağlantım var ve bu modem üzerinden bir çok kişi bağlanabiliyor. Gerekli ayarları yaptığım zaman bilgisayarımda kurduğum sayfaya girebilecekler mi modem'in portunu açmaya gerek kalmadan ?

heartsmagic

Aynı ağda bulunduğun kişilerden mi bahsediyorsun? Eğer öyleyse evet, port açmana gerek kalmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.