php ve prestashop kuramıyorum

Başlatan askinj, 15 Kasım 2012 - 18:22:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

askinj

Arkadaşlar server da kurulu sitemi ubuntu içinde php tabanına taşımak istiyorum. Sistemim prestashop 1.4.8 . Bir türlü php içine taşıyamadım. Php kurulumundan başlayarak prestashopun kurulumu da dahil anlatan tam bir kaynak bulamadım. bağzı formlar php kurulumunu anlatıyor , bağzılarıda prestashop kurulumunu. Bunların ikisini a dan z ye başlayıp anlatanı bulamadı. Bu nedenle kurulumunu birtürlü yapamıyorum. Konu hakkında bilgisi tecrübesi olan arkadaşların ve üstadların engin tecrübe ve deneyimlerini bizimle paylaşırlarsa çok memnun olurum. Şimdiden yardımlarınız ve çabalarınız için teşekkür ederim.

krwlng

Forumun arama kısmında, "Lamp" yazarak ararsanız php ve gerekli uygulamaları nasıl yükleyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Presta kurmak özel bir durum, bilen varsa yardımcı olur, diğer türlü, presta kurulumunu anlatan bir siteden yardım alabilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Felâsife

Prestashop, joomla, smf vs. fark etmez, siz LAMP kurulumunu düzgün yaparsanız hepsinide kurup kullanabilirsiniz.

Prestashop kurulumu için rehberi vardır nette onlardan yararlanabilirsiniz.

Siteyi localhosta taşıyıp denemeler yapacaksanız, LAMP kurunca prestashop dosyaları localhosta atın ve /config/settings.inc.php dosyasını localhostunuza göre düzenleyin.

Database 'yi de phpmyadmin'den içeri (import) aktarın, sonrada siteyi tarayıcıdan açın.

Tabii bu yazdığım kadar kolay olmaz, çok basit şeylerde bocalayabilirsiniz ama uğraşırsanız deneye yanıla her şey olur.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

askinj

Teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacağım. Bir de localhosttan karşıya yüklemeyi anlatabilirmisiniz. değişiklikleri önce localhostta yapıp webe yüklemek istiyorum.


Felâsife

Rica ederim.
Karşıya yüklemede de mantık aynı sadece kullandığınız araçlar değişecek, filezilla, cpanel vs.
localhostunuzda ki dosyaları FTP veya Cpanelden sunucunuzda kullanmak istediğiniz dizine atın, /config/settings.inc.php dosyasını bu seferde sunucuya göre düzenleyin, diğer taraftan DB yi de örn. phpmyadminden içeri atın, sonrada alan adınızı ayarlayın ve tarayıcıda siteyi açın.

Alıntı Yap..değişiklikleri önce localhostta yapıp webe yüklemek istiyorum.
Yani localde çalışmak daha pratik ve hızlı oluyor o yüzden dedikleriniz mantıklı ve bende yıllardır aynı yöntemi uyguluyorum, boza yapa epey yol katettik  :D
Umarım sizde kısa sürede olayı kavrarsınız, kolaylıklar dilerim. :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?