python gobject._gobject modülü hatası

Başlatan sayz, 03 Mayıs 2013 - 17:11:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sayz

merhabalar;

linux mint cinnamon kullanıyorum. cinnamon setttings'i ve aklıma gelmeyen birkaç programı daha grafik arayüzden açmaya çalıştığımda açılmadığını farkettim ve konsoldan açmaya çalıştım hatayı görmek için ve şu hatayı aldım:

$  cinnamon-settings
/usr/lib/python2.7/dist-packages/gobject/constants.py:24: Warning: g_boxed_type_register_static: assertion `g_type_from_name (name) == 0' failed
  import gobject._gobject

>>>

bu şekilde bir hata veriyor ve sonunda da python yorumlayıcısına düşüyor. konuyu python'la alakalı olarak açtım çünkü aynı problemle git kullanırken vb. karşılaşanlar da var ve bunun pythondan kaynaklandığını söylüyorlar stack overflow'da falan.

yardımınızı bekliyorum teşekkürler.

speakerXXL

Cinnamon'un hangi sürümünü kullanıyorsunuz, aşağıdaki kodların çıktılarını paylaşınız.

cat /etc/lsb-release
cinnamon --version

Cinnamon ayar uygulamacığından, Cinnamon ayarlarını sıfırlamayı deneyiniz. Sorun uyumsuz temayla ilgili olabilir.

sayz

ayarları resetlemeyi de denemedim ama ben tema falan kurmadım ki hiç varsayılan ayarları ile kullanıyorum sadece panel'e ekleme falan yapmışlığım var o kadar ondan olacağını zannetmiyorum.

$  cat /etc/lsb-release
DISTRIB_ID=LinuxMint
DISTRIB_RELEASE=14
DISTRIB_CODENAME=nadia
DISTRIB_DESCRIPTION="Linux Mint 14 Nadia"

$  cinnamon --version
Cinnamon 1.6.7

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mayıs 2013 - 22:09:22

ayarları sıfırladım ve sonuç değişmedi, haliyle paneldeki tüm ayarlarım geri alamamacasına gitmiş oldu çünkü panel ayarları da dahil hiçbir ayar uygulaması açılmıyor eskisi gibi.

if

speakerXXL

Sorun yeni sürüm ile çözülmüş olabilir. Cinnamon 1.8'in yayınlanmasına çok az bir süre kaldı. Linux Mint 15 çıktıktan bir süre sonra Cinnamon 1.8 Linux Mint 14 Backport deposuna girmiş olur. Beklemek istemiyorsanız, Cinnamon Günlük PPA (Nightly Builds) deposundaki sürümü kurmayı deneyebilirsiniz. Günlük depoda şu an itibariyle 1.7.10 sürüm mevcut.

sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-nightly
sudo apt-get update

Yukarıdaki şekilde depoyu ekledikten sonra Güncelleme Yönetisini açıp yeni sürüme yükseltebilirsiniz.

Kurulumdan sonra aşağıdaki kodları uçbirimde çalıştırıp masaüstü ortamını ve dosya yöneticisini yeniden başlatmanız gerekebilir ya da oturumu kapatıp açınız.

cinnamon --replace &
nemo -q
nemo &