[Çözüldü] 11.10 'da çalışan MUSTEK 1200 UB PLUS 12.04 'te çalışmıyor

Başlatan halukunal, 05 Kasım 2012 - 20:23:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halukunal

Merhaba arkadaşlar.

11.10 'da çalışan MUSTEK 1200 UB PLUS tarayıcım 12.04 'te çalışmıyor.

Sürüm yükseltmeden önce tarayıcı çalışıyordu, sürümümü 12.04 yükselttikten sonra çalışmadı. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=154429 bu konudaki gibi tekrar yaptım ancak sistem tarayıcıyı takılı olarak bile görmüyor. Nasıl çözebilirim.

Not: tarayıcı başka bir 11.10 yüklü bilgisayarda çalışmaktadır.

heartsmagic

11.10'da oradaki anlatımı mı denemiştin? Eğer öyleyse 12.04 için de o dosyaların, ayarların korunmuş olması lazım. Çalışmayı durdurduysa 12.04 ile gelen bir değişiklik sebebiyle olmuştur belki. Orada yaptıklarını sıfırlayıp 12.04 üzerinde sıfırdan aygıtı takıp tanıtmayı denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

halukunal

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Kasım 2012 - 22:36:20
11.10'da oradaki anlatımı mı denemiştin? Eğer öyleyse 12.04 için de o dosyaların, ayarların korunmuş olması lazım. Çalışmayı durdurduysa 12.04 ile gelen bir değişiklik sebebiyle olmuştur belki. Orada yaptıklarını sıfırlayıp 12.04 üzerinde sıfırdan aygıtı takıp tanıtmayı denedin mi?

Sıfırdan tanıtma işlemini nasıl yapacağım?

burk

@halukunal ilgili anlatımda sürüm bazlı bir kurulum görünmüyor, siz kurulum sırasında komutlardan sonra hatayla karşılaştınız mı?

cet

Ben de Ubuntu 12.04 kullanıyorum.Benim scanner da mustek 1200 UB PLUS.Ben sürüm yükseltmeden 12.04 'ü kurdum.Bunları yapınca scanner çalıştı;
xsane yükledim,gt68xx adında yeni bir dosya yapıp usr/share/sane içine koydum.Bu dosyanın içine sbfw.usb sürücüsünü PS1fw.usb olarak değiştirip koydum.

halukunal

sbfw.usb dosyamda sorun varmış. Dosyayı tekrar indirip güncelledim ve sorun çözüldü.