[Çözüldü] python path işlemi

Başlatan ekinox2, 13 Kasım 2012 - 04:00:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekinox2

arkadaşlar problemimin ne olduğunu anlamanız açısından şöyle bir örnekle anlatayım windowsta python yada java kodlarının dos penceresine gerek bırakmadan oluşturduğumuz .py yada .jar uzantılı dosyaya çift tıklayarak açmamızı sağlayan bir işlem var sanırım adı path işlemi acaba bunu linux üstünde nasıl yapabilirim teşekkürler

ebubekirs

/etc/profile  ve /etc/bashrc dosyalarının içine 

export PYTHONPATH=/dosya/yolu/burada:$PYTHONPATH

şeklinde bir satır ekleniyor olması lazım.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

freeman

GNU/Linux 'da direk *.py dosyalarını çalıştırmak için, py dosyanızın başına
#!/usr/bin/env python
satırını eklemeniz lazım.
Daha sonra dosyaya çalıştırma yetkisi veriyoruz:
chmod a+x program.py 

Daha sonra komut satıırndan ./program.py veya ./program komutu ile programı çalıştırabilirsiniz. Yanlışım yoksa, bu *.py dosyasının üzerine de çift tıklarsanız da program açılıyordu, çalıştırma yetkisi verdiğimiz için.

JAVA 'da ise biraz daha karışık.Şimdi tam hatırlamıyorum. jar programı ile epey karışık bir komut vererek, çalıştırılabilir .jar dosyası oluşturuyorduk.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

ekremsenturk

Jar dosyalarını sağ tıklayarak, "Birlikte aç" seçip, birlikte açılacak uygulama olarak "OpenJDK" veya hangi JDK kurulu ve kullanmak istiyorsanız, onu seçmelisiniz. Ardından Uçbirimden ./Jar_dosyasının_adı komutu ile çalıştırabilirsiniz.

ekinox2

ilginiz için hepinize teşekkür ederim saolun