[Çözüldü] Saat-Tarih ve Haber simgesi kayboldu

Başlatan İskender, 02 Kasım 2012 - 17:15:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İskender

Neden veya nasıl olduğunu bilmiyorum.. unity --restart ile sistemi yeniden başlattım ama hiçbir şey olmadı

travego0403

Sağ üst köşedeki tarih bilgisinden mi bahsediyorsunuz? Öncelikle Ayarlar kısmından Saat Tarih ayarlarından Menü çubuğunda göster adlı bir ayarı etkinleştirmeyi deneyiniz.

Haber simgesi olarak neyi kastediyorsunuz?
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

İskender

ilk olarak tüm ayarlar bölümde saat/tarih bölümü yok ikinci olarak haberden kastım e-posta simgesi gibi bişeydi.. (Gmail yüklemeye çalıştığım zaman yok olduğunu fark ettim)

travego0403

Yazılım merkezinden "indicator-datetime" ya da "datetime" anahtar kelimeleri ile arama yaparak ilgili paketlerin kurulu olup olmadığını değillerse kurulum yaparak deneyiniz.

Eposta simgesi (zarf) E-posta, Sohbet, Çevrim içi hesaplar ile alakalı olabiliyordu. Eposta programınızı (Thunderbird) çalıştırdığınız zamanda da gelmiyor mu simge?

İskender

ilk olarak teşşekkür ederim saat yerine geldi ve thunderbird'i çalıştırınca zarf simgeside geldi.. Ancak benim önceden yüklediğim gmail notifier çalışmadı..

ekremsenturk

Üst Panel'deki kaybolan bilgilerinin yerine sağ tıkla ve "Panele Ekle" seç, Açılan "Panele Ekle" penceresinden "Bilgi alanı" seç. Birkaç tane Bilgi alanı seçeneği olacak. İçerikleri birbirlerinden, içerdikler uygulama sayısı açısından farklı.

travego0403

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 02 Kasım 2012 - 19:34:01
Üst Panel'deki kaybolan bilgilerinin yerine sağ tıkla ve "Panele Ekle" seç, Açılan "Panele Ekle" penceresinden "Bilgi alanı" seç. Birkaç tane Bilgi alanı seçeneği olacak. İçerikleri birbirlerinden, içerdikler uygulama sayısı açısından farklı.

Bu yöntem Ubuntunun son sürümlerinde Unity de geçerli değil.

Gmail notifier'ı bilmiyorum. Bu başlıktan mı devam edelim yoksa yeni bir başlık mı açalım bilmiyorum. Programı uç birimden çalıştırarak sorunu yakalamaya çalışın. Çıktıları verin. "Hiç mi açılmıyor? Yoksa bazı özellikleri mi çalışmıyor?" gibi soruların yanıtını verirseniz daha iyi bir yardım alabilirsiniz. "Program çalışmadı" demek çok genel bir ifade.

cagriemer

Bu konu cozuldu olarak isaretlenmis ama iletilerden tam anlasilamiyor. Sorun devam ediyor mu, etmiyor mu?

İskender

bu başlık kapatılsın saat ve zarf simgesi görünmüyordu.. Artık görünüyor Gmail Norifier'ide kullanmaktan vazgeçtim..

burk

@İskender çözüldüğü kadarıyla nasıl çözüldü peki?

İskender

@travego0403 ün dediği gibi yazılım merkezinden "datetime" diye arama kutusundan arattığımda saat ve tarih mevzusunu halletmiş olmdum.. Ve tekrar @travego0403'ün dediği gibi Thunderbird açtığımda zarf simgesi geldi.. Gmail notifier kullancaktım ama vazgeçtim.. Thunderbird'de uygundur dedim.. Ve başlığın kitlenmesini rica ediyorum..