[Çözüldü] Ubuntu 11.10 Hakkında Aklıma Takılanlar?

Başlatan naman44, 25 Mart 2012 - 22:59:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

naman44

Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Wubi ile windows 7 nin yanına ubuntu 11.10 kurdum ama önceden windows programı olan minitool partition wizard ile 2 gb swap alanı kurdum sonra wubi ile kurulum yaptım
1- swap alanının aktif olduğunu nasıl öğrenebilirim?
2-şu anda bende hangi masaüstü var versiyonu hangisi ?
3- ubuntu yazılım merkezi iyi fakat ubuntu için uygulama sitesi vb varmı bildiğiniz?
4- birde google chrome kullanıyorum chrome için flash player ubuntu yazılım merkezinde yok nerden bulabilirim?
şimdilik bu kadar k bakmayın ubuntu konusunda cahilim o yüzden bu soruları sordum ilgilenirseniz teşkler.

burk

@naman44 öncelikle foruma hoş geldiniz. Daha başlamadan;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32631.0 kurallarımızı lütfen dikkatlice okuyun. Orada da göreceğiniz üzere hele ki forumda bu derece çok konuşulmuş farklı konuları aynı konu altında konuşmuyoruz. Size önerim forumda önce güzel bir gezinti yapmanız, hala sorunuz varsa ilgili konulardan devam etmenizdir.

zeitgeist

@burk, önce davranmış  ;) Ben de ekleme yapayım bari:

Öncelikle şunu söyleyelim: Karşılaştığın sorunları topluca bir başlıkta dile getirmen faydalı olmaz. Konu bir müddet sonra karışır. Sorunlarla karşılaştıkça, eğer forumda bir çözüm bulmazsan yeni konu açman çok daha iyi olur.

Sistem araçlarından "sistem gözlemcisi" uygulamasını açarak sorularının bir kısmına cevap bulabilirsin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

naman44

teşk nereden başlayacağımı bilemediğim iiçin yeni konu açmıştım da şimdi en iyisi en baştan okuyayım teşk

heartsmagic

@burk'a kurallar konusunda katılıyorum, aynı başlıkta farklı sorunlar karmaşa oluşturuyor. Fakat sorular çok temel, kısaca cevap verip geçebiliriz.

1. Seçkeden (menü) Sistem Gözlemci'sini bulup takas alanına bakabilirsin. Unity kullanıyorsundur, ismini yazarak çağırabilirsin uygulamayı.
Uçbirimden:
free -m komutu ile de görebilirsin.
2. Eğer değiştirmediysen ve grafik kartının sürücüleri uyumluysa Unity3b kullanıyorsun demektir.
3. Neden site arıyorsun? Uygulamalar için kullanacağın ilk yer depolardır ve onun için de Yazılım Merkezi'ni kullanabilirsin.
4. Depolardan kurduğun Flash işini görmüyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

naman44

forumu bayagi okudum sorunlari duzeldi sagolun

burk

Rica ederiz, bir daha ki sefere siz etiketlersiniz; cozuldukonusu