İçerik Fitreleyici Program

Başlatan MehmetNuri, 30 Ekim 2012 - 08:54:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MehmetNuri

Girilen internet sitelerini içeriklerine göre açan veya açmayan program arıyorum. Örneğin eğitimle ilgili tüm siteler açıkken +18 içeren sitelerin açılmamasını istiyorum

odyssey

Bende çok aradım ama bulamadım maalesef
O tür programları yazanlar sadece win platformu için yazıyor

cagriemer

Linux icin bu isi yapan program yok demek en hafif tabiriyle ayiptir. Oyle cok aramaya da gerek yok. Baska bir baslikta da konusuldu gecenlerde ornegin orada Gnome Nanny onerisi yapilmisti. Biraz yapilandirma sorun degilse Squid ve DansGuardian hemen akla gelen iki baska ornek.

odyssey

Arkadaş yassak yada interfiltre gibi program aradığını düşündüğüm için böyle söyledim
Yoksa onlardan benimde haberim var
Ancak yinede internet cafe işletiyorsa bunların hiçbirini kullanamaz

cagriemer

Mesela dansguardian'i 5000 terminali olan bir universite kullanabiliyorken internet kafe niye kullanamaz?

odyssey

İnternet cafeler kullandıkları içerik filtreleme programlarının TİB onaylı olanlarını kullanmaları gerekmektedir
Ve Linux cephesindeki programların hiçbirinin TİB onayı yoktur
TİB onaylı olan programların hepsi windows platformu için yazılmış olan programlardır

cagriemer

Teknik olarak bir sikinti yok yani, yasal duzenlemeyle alakali bir durum. Ilk iletinizde "ben internet kafe isleten biri olarak tib onayli filtre kullanmam gerektiginden cok aradim fakat bulamadim windows programlari disinda onay verilmis filtre." demis olsaydiniz sizi bu kadar yormazdim. Boyle uzadi konu cunku o programlari yazanlar windows icin yaziyor demekle su son soylediginiz seyler apayri.

erkane

Merhaba,
TİB'in program adıyla bir onlaylama durumu mu var?
Yani isimle program mı belirtiliyor? Böyle olduğunu sanmıyorum.

cagriemer sizin de belirttiğiniz gibi Dansguardian,Squid gibi servislerle zaten bu iş tabiiki Linux tarafında çok rahat yapılabiliyor. Yalnız dediğiniz gibi konfigüre etmek gerekmekte.

Bunların yerine aslında yerine değil yine bu servisleri kullanan ama bir arayüzle sunan uygulamalar mevcut. Bir paket uygulama gibi.
Ciddi tercih edilmekte ve başarılı uygulamalar.

Sudo dergisinde de bu uygulamalara değinildi. 45. sayi olması lazim. Buraya bir bakmanızı tavsiye ederim. İstediğiniz özellikte bir uygulama bulacaksınız.
Ayrıca internet cafe 'den ziyade ağ olan herhangi bir yerde kullanılabilir uygulamalar bunlar. Dolayısıyla internet cafe ve benzeri yerlerde kullanılabilir.

monthy_python

TİB'in bu uygulamasından yakınan bir internet kafe sahibinin yazdıklarını okumuştum daha önce.
Peki şöyle bir şey yapılamaz mı; programlar TİB'e götürülüp denir ki: "sevgili TİB, bu programları inceleyip onayla; onaylamayacaksan da sebebini yazılı olarak bildir ki bilelim biz de sorun neymiş.."

bürokrasi var falan anlıyorum da, belli mi olur belki de çözülür sorun.
fazla mı safça düşünüyorum yoksa?  :-\

MehmetNuri

Alıntı yapılan: erkane - 30 Ekim 2012 - 15:56:07
Sudo dergisinde de bu uygulamalara değinildi. 45. sayi olması lazim. Buraya bir bakmanızı tavsiye ederim. İstediğiniz özellikte bir uygulama bulacaksınız.

45. Sayıda Ip Tables yazısı var.

burk

@mehmetnuri_ozturk bu arada aradığınız programı bulabildiniz mi?

MehmetNuri

Malasef istediğimi hala bulamadım. :(

burk

Şu ana kadar adı geçen programlar neden işinizi görmüyor?

MehmetNuri

Ben daha basit bir uygulama arıyorum ismini verdiğiniz programlar çok karmaşık hiç bir şey anlamadım.