Yükleme sonrası Windows Açılmıyor ( Mavi Ekran Hatası - Restart - Loop )

Başlatan smt_smt, 26 Ekim 2012 - 14:33:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smt_smt

Merhaba arkadaşlar, kendi bilgisayarımda windows 7 + ubuntu yüklü. Ben wubi ile yüklemiştim. Arakdaşımın bilgisayarına ( netbook - laptop arsı bişey ) cd rom olmadıgı için direk usb den yükleyeyim dedim. C ve D partitonları vardı. D yaklaşık 300 gb boştu ben de D 'den U partitioınu yaratım 20 gb verdim. Neyse yükleme esnasında 20 gb 'ı 300 den 20 Kullanılıyor gibi gösteriyordu yani Dye komple kuracağım gibi bir şey demeye çalıştı. D partitionında hiç bir şey yüklü olmadığı için ben de bir sorun görmedim ve tamam dedim. Neyse yükledi ubuntuyu açtım hatta C partitionuna ulaşabiliyorum ubuntu içinden bir sorun yok.
Fakat, grub ekranında en altta win 7 seçtikten sonra, " windows açılıyor/yükleniyor" gibisnden bir şey yazıyor işte klasik açılma, sonra 1 saniyelik mavi ekran hatası verip restart atıyor. Bir çok kez denedim hepsinde aynı. grub ekranında memtest vardı 3.5 saat geçti muhtemelen birazdan durdurcam bir hata vermedi daha.

Win7 dosyalarına ubuntudan ulaşabiliyorum. Nasıl kurtaracağım  ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ekim 2012 - 15:43:47

Arkadaşlar daha vahim bir hal aldı :) internetten bakarken fix mbr vs ile sorunu  çözenler olmuş.
ben denediğimde aldığım sonuçlar;
bootrec.exe /rebuildbcd -> total identified win ins. : 0

fixboot the volume does not containa a recognised file system
*-----
daha da kötüsü açılışta ubuntuyu da sormuyor artık. netbook oldugu için usb ye yazıyorum ubuntuyu. Fakat usbden boot ettiğimde bu sefer mgr bulunamadı cntrl alt del ile restart atın falan diyor. Acil yardım arkadaşlar 1 gün daha burdayım sonra gideceğim bozuk bilg bırakmayayım arkamda

biryolcu

Kardeşim mrb mahvolmuş :( diski ya full formatlayacan yada benim önerim pc de recovery vardır onu kullan .Mbr kaydını ilk günkü gibi yapar tabiki hardiskini de ;)

monthy_python

şuradaki yöntemle windows komut satırından mbr'yi windows için onarabilirsiniz. yalnız yedeklerinizi almanızı öneriyorum, ne zaman windows tarafında bu tarz işler yapmaya kalksam başıma kötü şeyler geldi zira. (bilgisayarda windows için yedekleme varsa onu kullanmanız daha mantıklı olabilir @biryolcu'nun dediği gibi; bende yoktu.)

elennsar

Hocam kullanığınız ubuntu sürümü 11,10 değilde 12,10 olmasın ?
12,04 LTS den 12,10 geçtiğimde benimde win 7 de aynı sıkıntı vardı. Tekrar 12,04 LTS döndüğümde düzelmişti.

bytan

Eğer mbr de herhangi bir açılış yöneticisi (win bootloader, grub, lilo vb) yoksa, yapılacak şey mbr'ye tekrar açılış yöneticisi yazmak olmalı. Tüm diski formatlatmak olmamalı.

Ubuntu kurulum sırasında kullanıcının yaptığı seçimler nedeniyle win boot dosyalarına zarar gelmiş olabilir. Grub'u yeniden mbr'ye yazdırıp makinayı açmak için:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Alıntı yapılan: bytan - 27 Ekim 2012 - 12:38:41
Tüm diski formatlatmak olmamalı.

+1.
Ayrıca doğrudan böyle bir şeyi önermek hiç olmamalı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.