Win7 yanına kurulu ubuntu'yu kaldırmak ?

Başlatan iceboy, 22 Ekim 2012 - 03:21:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iceboy

Evet arkadaşlar.Şu anda bilgisayarımda win7 x64 ultimate ve ubuntu 12.10 x64 kurulu ve sorunsuz çalışıyor.

Benim 2 sorum olacak...

1. Ve En önemlisi bu win7 yanına kurulu ubuntumu win7 ye zarar vermeden kaldırabilir miyim ? (Amacım win7 nin yanına başka dağıtımlar kurmak ve denemek)

2. Soru Ben şimdi win7 yanına kurulu ubuntu x64'üme KDE kursam,kubuntu kadar performans alabilir miyim ?

KDE Kurduktan sonra tüm unity paketlerini kaldırsam,ubuntum kubuntu gibi olur mu ?
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

gecegezen

Eğer bilmediğim bir şey yoksa ki olduğunu düşünmüyorum ubuntu'yu kubuntu'ya çeviremekle aynı performansı alırsın nasıl cevirileyeciği forumda anlatılıyor.
Win zarar vermeden kaldırmaya gelince windowsu kullanarak ubuntunun kurulu olduğu yeri bicimlendir ve önyükleyicisini düzert fixmbr gibi bir komuttu galiba veya windosun önyüklemecini tekrar yüklemek için win yükleme cdsi veya usbsinin içinde önyükleme düzeltici gibi bir şey olucakti ama eğer başka dağıtımlar denemek için siliyorsan silmekle uğraşmana gerek yok diğer dağıtmı yükle gitsin o zaten windowsu tanıyacak ve grub listesine yerlestirecektir.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

grayloop

Mutlaka kaldırayım diyorsanız, önce mbrfix programını bulup indirin.

Windows CD'si olmadan Windows ortamında Grub'u silmek için:

Bunun için sisteminizi Windows ile açmalı veya diskinizi Windows açılan bir sisteme takmalısınız.
Daha sonra MbrFix.exe adlı yazılımı C:\ dizinine indirin ve

Başlat>Çalıştır yolundan cmd komutu ile Windows konsolunu açın ve aşağıdaki komutları uygulayın.

c:
cd \
mbrfix /drive 0 fixmbr

Bu örnekte sistemde takılı 1 adet disk olduğu varsayılmış ve
"/drive 0" parametresi ile ilk diske işlem yapılmıştır,
eğer birden çok disk takılı ise hangi diske işlem yapacağınızı görmek için
şu komut ile disk bölümlerini listeleyebilir ve hangi diske işlem yapacağınıza karar verebilirsiniz;

mbrfix /drive 0 listpartitions
mbrfix /drive 1 listpartitions
mbrfix /drive 2 listpartitions
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

if

Bu soruların cevabı forumda olduğu için kilitliyorum.