Emesene Kayıt Tutucu

Başlatan v0li, 17 Mayıs 2012 - 12:22:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

v0li

Merhaba arkadaslar.konuyu umarım yanlıs yere acmamısımdır.ben wubi ile ubuntu kurdum ve yaklasık 2 haftadır kullanıyorum sorunsuz.fakat  yuklemıs oldugum emesene programı konusmalarımı kayıt altına alıyormus.arastırdıgımda sıtede home adı altında config klasorunde kayıt oluyormus.baktıgımda orda herhangı bır dosyaya rastlamadım.ama konusmus oldugum kısının uzerıne gelıp bılgılere gırınce konusma gecmısınde butun ıletıler gozukuyor.sızlerden ricam bu ıletılerı nasıl goruntulebılırım.sımdıden ılgınıze ve yardımınıza tesekkur ederım.ıyı calısmalar dılıyorum.

heartsmagic

Merhaba @v0li.

Eğer imkân varsa Emesene'nin tercihlerinden geçmişi görmeye ve istiyorsan silmeye çalış. Eğer böyle bir özellik yoksa senin aradığın dizin gizli dizinlerdendir. Ev dizinindeyken ctrl+h ile gizli dizinleri görebilirsin. Linux dünyasında gizli dizinlerin başında nokta (.) vardır. Haliyle ya .emesene dizini mevcuttur ya da .config dizini altında uygulamaların olduğu dizindedir kendisi.

Bir de iki şeyi sormak istiyorum. Klavyeni Türkçe olarak kullanma imkânın yok mu? @pana kullanıcısı da sana mı ait?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

v0li

suan işyerinde oldugum icin klavye düzenini değiştirmem zor :) ayrıca pana adlı kullanıcıda bana ait.ama sıstemınızden onu sılersenız memnun olurum.cunku proxy ayarlarından acamıyorum genel maılı.suankı kaydımdakı maıl adresını gormussunuzdur. kurumsal kurum oldugundan ılk kullanmak ıstememıstım.o yuzden aynı ıpden 2 uyelık oldu sıstemınızde.sımdıden anlayısınıza sıgınıyorum :)

heartsmagic

Diğer üyelikle ilgili işlemi yapıyorum. Türkçe klavye meselesi tabi çok göz yoruyor, varsa imkân memnun oluruz yoksa Türkçe karakterler olmadan da temiz Türkçe kabulümüzdür :)

Başlığa neden olan sorun çözüldü mü peki?

v0li

Sizin söylemiş olduğunuz dosyalara göz atmıştım ben.söylediğiniz kısayol tuşları ile de gizli dosyaları aktif etmiştim ama orda herhangi bir ileti geçmişine rastlamadım.ileti geçmişini emesene açıkken kişinin üstüne gelip en altta bilgileri göster dediğimde en sağ da konuşma geçmişi var orda gözüküyor.yani bir yerde kayıtta ama nerde onu bulamıyorum.ayrıca da klavye düzenimi beğenmişsinizdir umarım :)

heartsmagic

Sen yazıştığın kişiler için "Geçmişi göster" dediğinde ya da ona benzer bir şey görüyor musun geçmişi?

Emesene'ye ait kayıt dizini şuymuş:
.config/emeseneX.Y/hesap@adresi/logs/

X.Y dediğimiz kısım Emesene'nin sürümü. Onun altında da kayıt dosyalarının olması gerekiyormuş. Fakat eskilerde Emesene'nin kayıt tutmadığına dair hata kayıtları var, belki aynı sorun devam ediyordur.

Türkçe karakter meselesi çok güzel olmuş, teşekkürler. Türkçe konusunda söylediğim üzere hassasız, cümle başlarındaki büyük harfleri bile önemsiyoruz :)

v0li

.config/emeseneX.Y/hesap@adresi/logs/

Bu dizin içinde logs klasörü yok malesef benim bilgisayarda.ama emesene 2 yazıyor sürümde.

Sen yazıştığın kişiler için "Geçmişi göster" dediğinde ya da ona benzer bir şey görüyor musun geçmişi? sorusuna gelincede geçmişi göster gibi bi şeçenek sadece emesene açıkken kişinin üstüne gelip bilgi gösterde çıkıyor en sağda.Hatta orda tazele veya kayıt et diyede şeçenek çıkıyor.

heartsmagic

logs yerine başka bir dizin var mı?

Evet sorduğum tam da oydu, Emesene açıkken görünen seçeneği soruyorum. İşte onu kullanınca geliyor mu geçmiş yazışmalar? Eğer geliyorsa mutlaka bir yerlerden okuyor demektir.

v0li

Evet dediğim yere gelince okuyor.ama bi türlü bulamadım.emesene klasörüne girincede benim kullanmış olduğum mail adresi çıkıyor.Aklıma şöyle birşey gelmişti konuştuğum kişinin bulunduğu klasöre girdim ordada logs adında birşeye rastlamadım ama :( Çok kötü bir durum.Kendim çözemeyince sizlerden yardım almayı tercih ettim.

heartsmagic

@v0li, kayıt yeri olarak o dizin söylenmiş. Muhtemelen de veritabanı şeklinde olacaktır dosya. Eğer orada yoksa mutlaka .config/emesene dizini altında bir yerlerdedir, mutlaka ev dizininde olur genele yazmaz yani uygulama. Bir de doğrudan .emesene dizini olabilir mi ev dizini içinde?

v0li

Şuan saat 00.33 ben hala onunla uğraşıyorum ama bi türlü bulmuş değilim.home klasörünün içinde ayrı bir emesene klasörü yok(.config) klasörüne girdiğimde gösteriyor emesene klasörünü.
Ayrıca siteden gezegen bölümünde dolaşırken ubuntu-tweak gördüm onu yazılım yükleme merkezine yazdığımda programı bulamıyorum.sistemim ubuntu 12.04.Gördüğüm kadarıla faydalı bir program ama o konudada yardım etmeniz mümkğn mü acaba ?

heartsmagic

@v0li, başka dizin yoksa mutlaka orada olmalı kayıt dosyası. Dediğim gibi veritabanı şeklinde de olabilir, artık gezineceksin dizinlerde. Deneme imkânım yok ne yazık ki, hani kurmak sorun değil ama kayıt oluşturmak için karşıda birilerinin olması lazım :) Kullanan birileri çıkarsa yardımcı olabilirler tabi.

Forumda tek başlıkta tek sorun konuşuyoruz ama Ubuntu Tweak için forumdaki sağ üstte gördüğün arama bölümünü kullanman yeterli aslında :) Birçok sorun için böyle. Arama yaptığımda karşıma çıkan ilk bağlantı Viki'mizden:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Ubuntu_Tweak

Oradaki komutları uygulaman ve anlatımı takip etmen yeterli.

v0li

Günaydın :) emesene kayıt tutucu yerini hala bulamadım  >:(
Ubuntu-Tweak ile ilgili verdiğiniz link ten gerekli olanları yaptım ve kurmayı başardım.İlginiz için çok teşekkür ederim.

heartsmagic

Emesene için ne yazık ki başka bir fikrim yok. Genele yazmaz geçmişi, ev dizinindedir fakat nereden okuyor bilemiyorum.

apocuk

Şöyle yapsak nasıl olur öncelikle şuanda kullandığınız hesaba ait olan /home/.confing/emesene2/kullanıcı_mail_dizini
silseniz ve sonrasında emesene'yi çalıştırıp tercihlerden kayıt tutmaması için resimde gösterdiğim yolu izleseniz
bundan sonraki yazışmalarınız kaydedilmemiş olur.
Deneyebilir misiniz?

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Mecburiyet Esaretin Diğer Adıdır.....
http://abdurrahmanakturk.wordpress.com/

v0li

Tamam dediğinizi yaparım ama bana kayıt olan dizin gerekli.sanırım sizde programı yüklemişsiniz ama benim gibi hüssrana uğradınız sanırım :)

Demiras

selamlar
bendede bu sorun vardı deniye deniye çözümü buldum paylaşmak isterim
Adım1:  Bende BENİ HATIRLA seçeneği işaretli idi
ilk açarken resimde gözüken (x) işaretine basarak BU KULLANICIYI SİL düğmesine bastım bu kullanıcıyı kaldırdım
Adım2: Tekrar mail adresimi yazım ve msn i   açtım Açar açmaz ayarlara girip KAYIT TUTMA seçeneğini kaldırdım

Teyit için daha önce kayıt tutulan birinin üstünden kayıtlara baktığımda bütün kayıtların silinmiş olduğunu gördüm
Bu şekilde hallletmiş oldum..

if

Geri bildirim yaptığınız için teşekkür ederim @Demiras.

Demiras

Rica ederim umarım sorun yaşayan arkadaşlara faydası olur.