[Nasıl] WineHQ Yazı Tipleri / Font için Yumuşatma / Düzeltme Reg Kaydı

Başlatan KemalALKIN, 14 Ekim 2012 - 23:32:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KemalALKIN

WineHQ Yazı Tipleri / Font İçin Yumuşatma / Düzeltme Reg Kaydı!

WineHQ üzerinde yazı tipleri eğer yumuşatma yamasını yapmadıysanız (winetricks vb. üzerinden) size kötü görünümlü, kenarları tırtıklı vb.
şekillerde hoş olmayan yazı tipi görünümü vermektedir. Bunu çözmek için ise bu konuyu uygulamanız yeterli olacaktır. Gerçek windows üzerindeki gibi düzgün yazı tiplerine kavuşmak için yapmanız gerekenler burada ve çok basit.

Reg Kaydı indirme adresi:
http://www.mediafire.com/download.php?r7rldu8orufa2cd

Not: Önce verdiğim indirme adresinden WineHQ FONT FIX.reg dosyasını indiriniz ve bir yere taşıyınız.

Uçbirim'i açalım ve aşağıdaki komutları yürütelim / çalıştıralım:
wine regedit
Enter.

Açılan regedit / kayıt defteri düzenleyicisinde o penceredeki menülerden 1.sinde yani Kayıt menüsüne tıklayın ve Kayıt Dosyası Al... yazan menüye tıklayın ve Göz At pencereciğinden indirdiğiniz WineHQ FONT FIX.reg dosyasını gösterip tamam / aç tıklatın ve kayıt defterinden çıkın.

Son olarak kayıt dosyasının içeriğinide vereyim isteyenler için:

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"FontSmoothing"="2"
"FontSmoothingType"=dword:00000002
"FontSmoothingGamma"=dword:00000578
"FontSmoothingOrientation"=dword:00000001

İşlem tamamdır yazı tipi ayarınız eklenmiştir. Diğer anlatım / içerikler ile görüşmek üzere.

Saygılar;
KemalALKIN
www.tckemal.ist

empax

Before, after and more after seklinde yazi fontunun oncesi ve sonrasini gosteren bir resim olsaydi daha da guzel olabilirdi @KemalALIKAN  :)
Dokuman icin tesekkurler.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

KemalALKIN

empax

Valla resim eklemek isterdim ancak konu çok uzardı ve internet üzerinde örnekleri var yani öncesi bütün görsel efektleri kapatılmış bir windows yazı tipleri, sonrası ise bütün görsel efektleri açılmış bir windows yazı tipleri gibi düşünün aynısı :D. Bir ekleme daha yaparsak; ben mac / os x üzerinde denediğimde 1.5.15 winehq geliştirme son sürümde etki yapmıyor neredeyse hiç bir yere. Ancak gene mac / os x üzerinde 1.4.1 winehq final kararlı sürümünde denediğimde etki ediyor. Mac işine hiç girmeyeyim biraz kafa karıştıracak şekilde. En son anlatayım dedim kimse anlamadı :D. Kısaca X ayrı program ayrı işliyor winehq ve portlanan yazılımlar için.

Bu arada incelediğim sitede linux üzerinde script olarakta vermiş ancak böylesi daha genel ve rahat olur :D. Son bir ekleme yaparsak; linux üzerinde bütün winehq sürümlerinde işleyecektir inceleme yaptığım winereviews sitesinde eski bir wine sürümünde (2009) donanım hızlandırması etkin iken görüntü alınmış winecfg yapılandırma ekranından.

Oyun severlerede bir müjdem olsun birazdanda çalıştırılan oyunlar konusuna yazacağım; fifa 13 pes 13 ve css v34 (counter strike source) winehq 1.5.15 üzerinde sorunsuz çalışmakta.

Biliyorum çok uzun ileti oldu bu vakit için ama olsun :).
www.tckemal.ist

empax

Wine bana pek sicak gelmese de bir ara dokumani uygulamak istiyorum. Tekrar tesekkurler @KemalALKIN. :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

KemalALKIN

empax

Çağ atladı eskiye nazaran/göre. 2009'un başlarında başladım sanırsam winehq işlerine :).
www.tckemal.ist