12.10 empathy !

Başlatan neneki, 02 Kasım 2012 - 16:28:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neneki

İşletim sistemi Türkçeyken hesaplara bağlanamama durumu yine aynı hata ve can sıkıcı duruyor. Neyse ki ingilizce dil seçeneklerinde böyle bir sorun yok. Windows live messenger hesaplarını eklerken protokol problemi var gözüküyor.  Eklenen hesaptaki avatar gözükmüyor. Aynı şekilde arkadaş listendeki kişilerinde avatarları gözükmüyor. Dosya transferi yapamıyorsun. Empathy adından mıdır nedir bilmiyorum ama başka bir program kullanmakda el vermiyor? bu tarz sorunları çözebilmiş arkadaşlar var mıdır aramızda merak ediyorum. Tabi çözümlerinide :) Bu arada başka bir protokol denedim. msn-pecan diye onda pidgin için gözüküyor. Empathy ile nasıl bağlanabilceğini idrak edemedim

heartsmagic

Avatar görünmemesi protokolle alakalı bir şey gibi ve sorun olarak addedilmiyor olabilir artık:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/empathy/+bug/990951

Daha önce açılan hata kayıtları var ve telepathy-butterfly paketi kaldırıldığında sorunu çözmüş. Fakat 11.10'dan sonra bu paket sistemde zaten yer almıyor.

Bir de şöyle bir hata kaydı ve yorum var:
https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=675760

Alıntı YapThe difference isn't really because it is empathy 3.4.x, it is really that the
connection manager used by empathy has changed.  Previously it was connecting
to MSN and now it connects to live.com with XMPP. 

It looks like the issue is really that your contacts don't have profile
pictures set on their live.com accounts.  I guess live.com access to MSN
accounts doesn't provide that.

3.4.x artık MSN yerine live.com'a bağlanıyormuş ve kullanıcılar eğer orada avatar tanımalamadıysa getirmiyormuş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

neneki

@heartsmagic ; avatar tanımlama dediği şey heralde live.com da profil resmi atama sanırsam. Msn yerine wlm ye geçilmesini bilememde XMPP olmasının sorunları çözmesi gerekiyordu. Bildiğim kadarıyla Jabber XMPP'i kullanıyordu. Ve empathy sorunsuz çalışıyordu bu hesaplarda . Teşekkürler yanıt için bu arada :) deneme yanılma methodu ile birşeyler yapayım olursa buradan paylaşırım. Aynı soruna sahip bir sürü kullanıcı var ne yazık ki :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Kasım 2012 - 19:00:02

live.com ' da profil ayarlarının içinde bazı messenger arkadaşları diye bir sekme var. orada gerekli izinler verilince kendi şahsi avatarım gözüktü. bazı arkadaşlarımın ki de gözüktü. Bu sorunun direk wlm ile alakalı olduğu söylenebilir.

Sırada Empathy üzerinden dosya gönderme ve alma kaldı :)