wine exeyi açmıyor

Başlatan krallar09, 23 Temmuz 2012 - 02:33:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

krallar09

İyi günler arkadaşlar. Wine adlı programı yükledim. Windows kullanırken c'ye oyunumu yükledim sonra Ubuntu'ya geçip wine ile çalıstırmaya çalıstım. Wine olmadan hata veriyordu. Wine ile tıklayınca 3-4 saniye bir kasma yaşanıyor, sonra eski haline geliyor ve exe açılmıyor.

if

@krallar09, Windows'a kurduğunuz bir uygulamayı Ubuntu'dan çalıştıramazsınız. Ubuntu'ya kurmanız gerekmekte. Hangi uygulama bu?

krallar09

Oyun: driver san francisco.

if

@krallar09, oyunun cd/dvd'si var mı? Ya da kurulum için ne kullanıyorsunuz?

krallar09

İmaj dosyası var.

Düzenleme Notu: Lütfen yazım kurallarına riayet ediniz.

if

@kraller09, sudo apt-get install fuseiso nautilus-open-terminal
nautilus -q
kurulumundan sonra .img dosyasına sağ tıklayıp fuseiso ile açın. Nautilus dosya yöneticisini açtığınızda .img'nin sol tarafta bağlı olduğunu göreceksiniz. .img'nin bağlandığı dizine gidin. Sağ tıklayıp "Uçbirimi buraya aç" deyin ve wine exe'nin_adı.exe komutunu yürütün.

krallar09

Peki bilgisayarımda 2 tane disk var, c ve d.Bunlardan d de ubuntuyu kurdum ama bilgisayar c'yi görüyor.D deki dosyaları görmüyor.Neden acaba?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Temmuz 2012 - 03:16:20

Yardım edicek varmı acaba ?

hitokiri

Alıntı YapPeki bilgisayarımda 2 tane disk var, c ve d.Bunlardan d de ubuntuyu kurdum ama bilgisayar c'yi görüyor.D deki dosyaları görmüyor.Neden acaba?
D'nin kendisi zaten ubuntuysa niye ayrıca bir D görsün ?
yani d'ye formatladın ubuntu kurdun sonra d'deki dosyalar nerde mi ?
Ubuntumu çalışmıyor ?
Oyun için gerekiyorsa   sahipli sürücü kurdun mu ?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=15.0

heartsmagic

Alıntı yapılan: krallar09 - 23 Temmuz 2012 - 03:02:03
Peki bilgisayarımda 2 tane disk var, c ve d.Bunlardan d de ubuntuyu kurdum ama bilgisayar c'yi görüyor.D deki dosyaları görmüyor.Neden acaba?

Bizde C,D diye isimlendirmeler yoktur. Sen D dediğin bölüme Ubuntu kurduysan şu an kullandığın her şey D dediğin bölümde oluyor. Ev dizinin, sistem dosyaları vs. Kısacası Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümde iş görüyorsun.

Alıntı Yap
Yardım edicek varmı acaba ?

Gecenin üçünde ileti geçilen bir ileti için 14 dk. sonra cevap istemek sabırsızlık olmaz mı sence?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

KemalALKIN

Ekran kartınız amd/ati veya eski bir kart sanırım kasıntı varmış açarken wine programını.
www.tckemal.ist

telecaster

bir şey yüklemene gerek yok. ubuntu 10.04 kullanıyorsan Applications ---> Wine ---> Configure Wine'ye tıklayın. gelen pencerede programın çalışabileceği işletim sistemini "Windows Version" yerinden seçin. ve terminale "wine /nerde/bu/program/felan.exe" gibi yerini belirterek programı açın.

6ng4n

@telecaster
her zaman işlemyebilir bazı uygulamalar kurulum esnasında Windows Registry'e(Kayıt Defteri) bazı değerler yazarlar, ondan dolayı bazı yazılımlar direkt exe üzerinden çalışmaz.

@krallar09
oyun cd ile çalışıyorsa winecfg'den tanımlama yapmanız gerekebilir.