Ubuntu 12.04 LTS için Masaüstüne CPU HDD Sıcaklık ölçer ?

Başlatan emreseckin, 05 Eylül 2012 - 20:33:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emreseckin

Arkadaşlar tweak tools kurdum fakat daha acemiyim nasıl ve nerden kurabilirim win7 tarzı masaüstüne birşeyler eklemek istiyorum ram cpu kullanımı cpu hdd sıcaklığı vs vs ?

TahaKaradeniz

Conky kullanın. Hafif ve gayet ayrıntılı bilgiler veriyor. Forumda anlatımı bolca var.
Mint-Ubuntu-Mageia-Pardus-Arch

Özgürlük için LİNUX !

ibrahimcelik

Üst panele ekleyebileceğiniz göstergeler var eğer hoşunuza giderse. Ben işlemci ve bellek kullanımı için indicator-sysmonitor uygulamasını, sabit disk sıcaklığı için de Hardware Sensors Monitor diye bir uygulamayı kullanıyorum. Yer kaplamadan bilgi sunuyor güzel oluyor ama tabi bir görsellik yok çok fazla.

emreseckin

İndicator eklentisi tam işimi görecek tarzda :) fakat birşey soracağım yükledimde cpu: {cpu} mem: {mem}
Cpu ve Ram değerlerini gösteriyor işlemci sicaklığı için kod nedir ? yani Temp: {buraya ne kod gelecek}

TahaKaradeniz

Conky için çok güzel konular var aslında. Basit şekilde çok hoş görüntüler edinebilirsiniz. Bu arada kurmadıysanız mutlaka hddtemp ve lm-sensors kurun. Bir kaç konuyu ekleyeyim.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=178.0

http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,1487.0.html

Bu arada uğraşmak istemiyorum derseniz screenlets windowstaki görüntünün aynısını size verebilir. Ubuntu yazılım merkezinden eklentileriyle beraber indirebilirsiniz.

Özgürlük için LİNUX !

ibrahimcelik

@emreseckin oraya gelmesi gereken kodu ben de çok aradım ama maalesef bulamadım. Biraz önce de onunla uğraşıyordum ama yine bir şey bulamadım :) Ama dediğim diğer uygulamayı kurunca sabit disk sıcaklığının yanına acpitz-virtual-0 başlığı altında temp1 diye bir sıcaklık gösteriyor. Bu büyük olasılıkla işlemci sıcaklığıdır. lm-sensors'u kurduktan sonra sysmonitor de algılıyor aynı temp1'i ama onu bir türlü ekleyemedim üst panele :D

emreseckin

Teşekkür ederim sağolun birde terminalden hangi kodu girerek cpu sıcaklığını görebiliyoruz ?

TahaKaradeniz

Özgürlük için LİNUX !

bigbang

İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

if