Ubuntu 12.04 Misafir Eklentileri yükleme sorunu

Başlatan mranarchist, 02 Eylül 2012 - 14:56:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mranarchist

Selam arkadaşlar
benim tam ekran yapabilmem ve dosya paylaşımı yapabilmem için misafir eklentilerini yüklemem gerekiyormuş.
Aygıtlardan kurulum yaptım ama hiçbirşey değişmedi . Sadece VBOXADDITIONS_4.1.20 diye bi uygulama klasörü açılıyor ve içindede bazı öğeler var , yüklemeden sonra yeniden başlattım fakat hiçbirşey değişmedi
buda resim

sudusleri

Neyi tam ekran yapmak istiyorsunuz? Virtualbox penceresini mi?
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

mranarchist

sudusleri

O yüklemeleri windows üzerinden yapacaksınız. Ubuntu ile ilgisi yok. Virtualbox'un menülerinde yada ayarlar kısmında eklentiler ile ilgili bir kısım vardı yanlış hatırlamıyorsam.

mranarchist

Teşekkürler bunuda düşünmüştüm ama herhangi bir eklenti yada dosya bulamadım Windowsa ( Ana bilgisayara ) kurabilceğim

sudusleri

matrax_41

Misafir eklentisi sanal işletim sistemine kuruluyor. Autorun.sh dosyası ile kurulum yapılması lazım. sh autorun.sh komutu ile kurmayı deneyin.

mranarchist

sonuç aynı ayrıca videolu kurulumlar  ve anlatımlar xp üzerine yapılmış

matrax_41

Sonuç aynı derken hata mı veriyor. Hata veriyorsa çıktıyı buraya geç.

mranarchist

Ya aslında şöyle söylemeliyim şuanda tam ekran yapabiliyorum ama bakın
http://www.webhatti.com/yazilim-genel/607441-virtualbox-ile-dosya-paylasimi-nasil-yapilir.html
bu linkte dosya aktarımı yapabilmem için guest eklentisini kurmam gerektiği söyleniyor ama bana Sun xVM Guest Addition sayfası hiç gelmedi sanırım işletim sistemim linux olduğu için.Ama
CD/DVD Romu bağla seçeneğide gelmiyor bunu yerine CD/DVD Devices var o zamanda ağ sürücüsüne bağlanamıyorum ve dosya aktaramıyorum

speakerXXL

Buradan VM VirtualBox Eklenti Paketini indiriniz ve çift tıklayıp kurmayı deneyiniz. Misafir eklentileri paketini kurduktan sonra, sistemi Virtualbox ile açtığınızda ek sürücülerden misafir eklentileri modülünü (guest addition module) de kurmanız gerekebilir.