Yedekleme Hakkında

Başlatan ignis, 26 Ağustos 2012 - 00:10:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ignis

Merhabalar, yedekleme hakkında birkaç soru sormak istiyorum.

1 Ubuntu'yu kurup, Türkçe dil seçeneği de dahil olmak üzere kendisinin önerdiği tüm güncelleştirmeleri yaptıktan sonra "/var/cache/apt/" klasörü içinde dosyaları yedeklesem, yani kopyalasam, sıfırdan ubuntu kurduğumda yedeklediğim dosyaları bu klasörün içine atsam(chmod -R 777 //var/cache/apt/ komutuyla yazma izni vererek), yaklaşık olarak 320mb boyutunda olan güncelleştirmeler internet bağlantısına gerek duymadan yüklenebilir mi?

2 İlk soru işlevini yitiriyorsa, sistemi yedeklemeden, sadece güncelleştirmeleri yedekleyip, başka bir kullanıcı adıyla bambaşka bir donanım altında kurulmuş olan ubuntu'ya güncelleştirmeleri internet bağlantısı olmadan eklemem mümkün müdür?

3 Güncelleştirmeler için geçerli olan durumun programlar(ubuntu'yla birlikte gelmeyen, sonradan yüklediğimiz programlar) için de bir hal yolu var mıdır?

nuked

en temiz güncelleme ve yeni kurulan paketleri yedekleme ve başka sistemde kullanmak için

/var/cache/apt/archives/
/var/lib/apt/lists/
/etc/apt/sources.list.d/
/etc/apt/sources.list

bu dört bölümü yedeklemeniz ve geri yüklediğiniz taktirde diğer sistemde internet bağlantısı olmadan sorunsuz kurulabilirler
tek bir sorun çıkabilir o da bazı paketler kendi içlerinde internet kullanarak yüklenir eğer varsa öyle paketler onlarda hata verecektir.

heartsmagic

Ara ara forumda sorulan ve bizim önermediğimiz yöntemler arasında bu durum. Zira indirilen paketler yedeklense bile ileride kullanılacakları zaman sistemin son durumu, paketlerin son durumu, güncellikleri falan düşünüldüğünde her zaman yöntem çalışmayabilir. Mümkün mertebe sistem kendi üzerinden normal yollarla güncellenmeli bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ignis

@heartsmagic; haklısınız tabii. Zaten ben de internetten kurulumu tercih ederim ancak; kimi zaman öyle ağlar oluyor ki, gerçekten inanılmaz yavaş ve ben bu ağın sahiplerine ubuntuyu yüklemek istiyorum, dolayısıyla güncellemeleri gerçekleştirmesi için 1 gün beklemek* durumunda kalmak istemiyorum.

*şaka gibi gelse de yaşanan durumlar.

heartsmagic

O durumda sanırım en güzeli RemasterSYS gibi bir çözüm olur. Elinde güzel bir kurulum kalıbı olur, hem istediklerini de barındırır. TAbi az zahmetlidir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

guopx

çoğu zaman bu yöntemi kullanırım fakat tavsiye etmem çünkü archives dizinini geri yüklediken sonra apport (şu çökme raporu hazırlayan program) hiçbir şey yokken kafayı yiyor sürekli çökme raporu veriyor. durmaksızın ardı ardına. ben de apportu kaldırdım :) şimdi kafam rahat ama yine de tavsiye etmem. komple sistem yedeklemenin birçok yolu var
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

gecegezen

eğer yakın tarihli 2 defa ubuntu kuracaksam veya 2 makineye kuracaksam "/var/cache/apt/archives" dizinini kopyalayıp taşıyorum sonra synapticten kaynakları güncelledikten sonra tekrar var olan paketleri indirmeme gerek kalmıyor. tabi kopyalama işlemlerinin hepsini root olarak yaptığımdan yetkileride hiç değiştirmiyorum şu güne kadar hiç sorun çıkarmaladı.
Ama internetten azda olsa veri çekiyorum bu yöntemle tabi ki
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

ignis

Bu yöntemi birazdan deneyeceğim. Bir başka bilgisayara ubuntu kuracağım, ve /var/cache/apt/archives klasöründe ne varsa kopyalıyorum, bakalım sorun çıkartacak mı.

ekremsenturk

Güncellemeleri yedeklesen bile, zaten bir ay sonra onlarda artık güncel değiller. Ama sadece belirli programlar için bir yedekleme istiyorsan, .deb paketlerini bir CD veya DVD veya Flash bellekte bulundurup, sistem kurulumundan sonra teker teker, .deb dosyalarının üstüne tıklayarak kurabilirsin. ( Tabii gerekli bağımlılıklarıda dikkate alarak )