Hafıza Kartını Salt Okunur Olarak Görme

Başlatan freeman, 24 Ağustos 2012 - 11:36:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

Merhabalar,
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarın kart girişinden kullandığım bir MMC hafıza kartım var. Düne kadar bir sıkıntı yoktu ama bugün kartı taktığımda, Ubuntu kartı salt okunur olarak görüyor. Ve üzerinde hiç bir işleme izin vermiyor.
Hafıza kartını telefona taktım, telefon üzerinde dosya oluşturma, klasör oluşturma gibi işlemleri yapabiliyorum ama Ubuntu üzerinde yapamıyorum...

Şimdi arkadaşlar,
1. Neden kendi kendine böyle bir şey yaptı Ubuntu?
2. Nasıl düzeltebilirim bu durumu?
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

cagriemer

Aklima iki neden geliyor. Ya salt okunur olarak baglanmistir ya da dosya sisteminde bir sorun vardir. Asagidaki komutun ciktisinda kart icin ro goruyorsaniz ilk nedenden oturudur. rw ile baglamayi deneyebilirsiniz. Eger zaten rw ise dosya sistemini kontrol etmesini isteyebilirsiniz.

mount

freeman

@cagriemer;
Verdiğiniz komutun çıktısı:
/dev/loop0 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
/dev/sdb1 on /host type fuseblk (rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=0,group_id=0,allow_other,blksize=4096)
gvfs-fuse-daemon on /home/e32kernel/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=e32kernel)
/dev/mmcblk0 on /media/E32KERNEL2 type vfat (rw,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush,uhelper=udisks)

Daha acemi olduğum için, ne yapacağımı bilmiyorum.... Hem durduk yere kendi kendine oldu...
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

cagriemer

sudo umount /dev/mmcblk0
sudo mkdir /media/hafizakarti
sudo mount -t vfat -o rw /dev/mmcblk /media/hafizakarti
touch /media/hafizakarti/deneme
ls -al /media/hafizakarti

Yukaridaki gibi bir baglamayi deneyelim olmazsa dosya sistemini kontrol ederiz.

freeman

4.satır sonrası çıktı:
touch: cannot touch `/media/E32KERNEL2/deneme': Permission denied

heartsmagic

@KaganIsmail, tam olarak @cagriemer'in önerilerine uydun mu yoksa sen bağlama dizinini E32KERNEL2 olarak mı değiştirdin? Bilerek yaptıysan sorun değil ama bilmeden yaptıysan orada bir karışıklık var gibi. touch işlemini sudo ile deneyip yetki sorunu mu diye bakarız, zira şu an yetkilerden bahsediyor fakat benim bağlanan dizin hakkında nedense şüphelerim var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

arpia

Küçük bir ek,
Hafıza kartı fiziksek olarak "Lock" konumunda olabilir mi?