[Çözüldü] ubuntu simgesi ve kapatma simgesi kayboldu

Başlatan kamil_3545, 17 Ağustos 2012 - 17:47:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kamil_3545

iyi günler bu forumda ilk yazım hatalarım varsa kusura bakmayın bi konuda yardımınıza ihtiyacım var. Ubuntuda yeniyim unity i kaldırıp gnomeyle devam etmek istedim sudo dergisinin ubuntu 12.4 özel sayısında anlatıldığı gibi yaptım * her şey düzgün oldu fakat ben yanlışlıkla ubuntu simgesinin ve kapatma simgesinin buluntuğu panelleri kaybettim en üst taraf tamamen  bomboş kaldı eski haline nasıl çevirebilirm  acaba

guopx

/usr/bin içindeki gnome-panel'e çift tıkla ya da sadece panel istiyorsan /usr/bin/unity-2d-panel'i deneyebilirsin geçici çözüm olarak
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

kamil_3545

yardımın  için teşekkür ederim ilk yöntemle yaptım eskisnden farklı oldu ama kullanılır :)

guopx

sadece geçici olarak işe yarar bu. her açılışta tekrar girip panel uygulamasını çalıştırman gerekir. onun yerine tekrardan kurulum yap daha kararlı bir masaüstün olsun. aldığın hataları ve nasıl bir yol izlediğini ayrıntılı yazarsan forumda yardımcı olurlar

kamil_3545

evet bilgisayarı kapatıp açtığımda kayboldu dediğiniz gibi  bende aşağıda çıkan üzerinde simgeler olan menünün (sanırım adı rıhtım )  temalarını kurcalarken birden eski haline çevirdim.Sadece temanın ayarını bozmuşum.temanın üzerine tıklayınca düzeldi eski haline döndü :) resim koymak istedim fakat acemilik  beceremedim resim koymayı öğreneyim nasıl düzeltiğimin resmini de koyarım :))

heartsmagic

İleti yazmak için "Yanıtla" dedikten sonra alt taraftan "Ekle ve diğer seçenekler" yolunu kullanabilirsin. Veya foruma değil de haricen bir yere resmi yükleyerek (örneğin http://imgur.com/ ) ilgili bağlantısını buraya geçebilirsin.

Sorun çözüldükten sonra lütfen: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matrax_41

@kamil_3545, gnome shell mi kurmak istiyorsun ?

kamil_3545

cairo-dock ve gnome classic kurmuşum fakat unity i kaldırmışım geri yükleme şansım var mı acaba gnome shell  kuramadm

guopx

sudo apt-get install ubuntu-desktop
bu arada nasıl kaldırmıştın unity'i?

kamil_3545

sudo apt-get purge unity* ubuntu-desktop
sudo apt-get purge indicator-application indicator-appmenu appmenu-

gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install unity-greeter

bu kodlarla kaldırdım suda dergisi ubuntu 12.4 özel sayısında anlatılıyo tam olarak ordaki yolu izledim kod için teşekkür ederim

guopx

ubuntu-desktop'un yeterli olması lazım. yükleme bitince oturumu kapat ve login ekranında unity'i seç

heartsmagic

Başlık etiketlenmiş, istenen şey elde edildi mi şu haliyle?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kamil_3545

evet guopx arkadasın verdiği kod işimi gördü yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim