[Çözüldü] Oyunda Ses Var, Görüntü Yok

Başlatan telecaster, 11 Ağustos 2012 - 16:21:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

telecaster

Arkadaşlar Grand Theft Auto Vice City oyununa girdiğimde ses var ama görüntü yok. Directx 9 bilgisayarımda yüklüdür.

Teşekkürler

edit: yanlış yere açtım. pardon.

KemalALKIN

Ekran kartınızın sürücüleri (kapalı kaynak resmi) kurulu olduğundan ve güncel olduğundan emin olun.
WineHQ sürümünüzün son sürüm olduğundan emin olun.
Son olarak winehq.org sitesinden AppDB yani uygulama veri tabanında arama kutusundan oyunu aratıp orada belirtilen işlemler neler ise onları yapıp oyunun gereksinim ve ayarlarını yaptığınızdan emin olun.

Sonunda oyun oynanırsa oynamaktan keyif alın. Olmazsa 2. sistem Windows ile veya oyunsuz rahat olun.
www.tckemal.ist

telecaster

ekran kartım bu: Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)

ubuntu 10.04 kullanıyorum. xserver-xorg-video-intel-2.4 bilgisayarımda yüklü. acaba ne yapmalıyım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ağustos 2012 - 15:58:24

hatta şöyle bir görüntü vereyim size;

local1907

Winetricks yükleyip register'i resimdeki gibi değiştirebilirmisin?

sudo apt-get install winetricks

vga.dll olarak Ekran kartı sürücüsünü internetten indirip system32 altına atıp register'a ismini yazabilirsin.

Sana ekran kartının Vendor ID falan lazım olabilir. http://www.pcidatabase.com/index.php Adresinden bulabilirsin.

Balli

Bazı oyunlar wine ın son sürümünü istemiyor. Aksine düşük versiyonlarda daha iyi verim alınıyor.Oyunu Playonlinux üzerinden kurmayı dene.Listesinde Vice City var. Playonlinux gerekli ayarları senin için yapıp sürücüleri ve doğru Wine sürümünü yükleyecektir.

telecaster

Ninoslayer

Sen en iyisi playonlinux ile kurmayı dene. Direct 3d ile oyunu kurduğun wineprefixi'inin aynı olması gerekir. Winehq ya baktım ancak orda bir bağ gerektiğinden bahsetmemişler. Baktığım kişi wine'nin 1.4 rc1 sürümünü kullanmış ancak sürümle ilgili olduğunu çok düşünmüyorum. Playonlinux'ü deniyebilceksen çok iyi olur.

telecaster

cd-rom'um çalışmıyor. gta vice city cd kurulmalıkmış. bu yüzden bende playonlinux'u kullanamıyorum. bu arada direct3d'yi buldum. şimdide ekran kartıma göre vga.dll bulamadım

ekran kartım: Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
vendor id: 0x8086

teşekkürler...

Ninoslayer

Eğer sendeki iso dosyası ise şu komutlarla onu kalıpı bilgisayara bağlıyabilirsin.
İlk önce terminalden cd komutu ile iso dosyasını olduğu yere gidiyoruz. Mesela:

1. cd Download/gta
Sonra media klasorunde iso dosyasını bağlıyacağımız klasoru olusturuyoruz:
2. sudo mkdir /media/gta
En sonunda iso dosyasını /media/gta klasörüne bağlıyoruz:
3.sudo mount "gta.iso" /media/gta (burada tırnak içinde belirttiğim yere gerçek iso dosyasını adını yazıp, tırnakları tabiki kaldıracaksın)

Sonra playonlinux te gta kurmaya başlıyoruz cdromu göster dediği yerde browse'ye basıp /media/gta yı gösteriyoruz. Veya browse'ye basmayıp direk /media/gta da yazabilirsin oraya.

telecaster

yardımlarınız için teşekkür ederim. sorunu çözdüm. wine versiyonundan kaynaklanıyormuş.

çözüm:

wine'nin 1.1.34 sürümünü yükledim ve kurdum. ardından directx 8.1'i yükleyip kurdum. terminal'e girip "winecfg" komutunu verip "DirectX uygulamalarının fareyi pencere içine kilitlemelerine izin ver" işaretledim. sonrası "grafik" seçeneğinden "Sanal Masaüstü Kullan" ı işaretleyip 800x600 yaptım. sonuç mükemmel. çözüldü olarak etiketlenebilir.

heartsmagic

Etiketi sen de vurabilirsin @telecaster: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.