Bekleme Modunda Kitleniyor

Başlatan tyrael5, 21 Ağustos 2012 - 07:04:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tyrael5

Fazla uzun olmayan bir suredir ubuntu kullaniyorum bugune kadar ufak tefek hallettigim sorunlar disinda bir sorunla karsilasmadim taaki bu haftaya kadar. Laptop kullaniyorum malum bide sifre koyduk laptop ekranini kapatinca hicbirsey yapma ayarini sectim (bekleme moduna alma falan), ekrani kapatiyorum acarken benden sifre istiyor giriyorum efendi efendi devam ediyordum isime, gecen bun libre office de birseyler yaziyordum oda degistirmem gerekti ekrani kapadim aldim yanima gittim odama bi actim ekran kilitlenmis ne sifre yazcak yer var ne tiklicak biyer bildigin kitlendi falan neyse olur arada dedim pek onemsemedim, gecen gun yine basima geldi ayni durum yaklasik 15 - 20 dakka kapali kalmisti monitor, benim linuxle devam etmem icin bunu kesinlikle cozmem gerekiyor cunku Amerika'da bir universitede asistanlik yapiyorum ve profesore dersemki haci bilgisayar kitlendi bide soylesene ne yazcagimi basar tekmeyi. Tamda Windows'u silmeyi dusundugum bu gunlerde bu olay yipratti beni artik bi is yapmaya korkar oldum linux'te acaba varmidir bir cozumu, sifremi kaldirsam duzelirmi, basina gelen varmi bole bir olay ? yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurler.

guopx

http://imgim.com/ekrang%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC2012-08-2110:40:51.png
üstten ekranı kilitle, askıya al ve hazırda beklet seçeneklerini tek tek bir dene bunların hangisinde bu sorunu yaşıyorsun?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

heartsmagic

Ayrıca makinenin marka ve modeli nedir? Takas alanı boyutu bellek kadar mıdır?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tyrael5

Hemen denedim, ekrani kitle deigimde sorunsuz yazdim sifremi girdim ( zaten bugune kadar 2 kere sorun olmustu kitlendiginde) ama askiya al dedigimde siyah ekranda kaldi kapatip acmak zorunda kaldim bilgisayari, bilgisayarin model toshiba sattelite c675 yanlis hatirlamiyosam 50-100 gb gibi bir alan ayirmistim linuxede. Simdi sifremi kaldirayim ole biraz deniyim ama sorunun o oldugunu dusunmuyorum. Bu arada bende 3 secenek vardi ekrani kitle, askiya al, oturumu kapat yeni update i yapmadim olmadi yapiyimda bi guzel.

heartsmagic

Sorunun kullanıcı parolasıyla alakası yok, askıya alma sorunu var. Boyut derken kök bölüme ayırdığın boyutu sormamıştım, takas alanı için ne kadar ayırdın diye sormuştum.
sudo fdisk -l çıktını görebilir miyiz? Ayrıca makinede kaç GB bellek var?

tyrael5

Ya sifreyi kaldirdim sormasin dedim ama bu seferde terminalde root sifresi yanlis dio :( allahim sana geliyorum napsam neetsem senin kodunu yaziyorum sifre girin diyor sifremi kabulde etmiyor

heartsmagic

Yazacağın şey root parolası değil, ki root'un parolası normalde yoktur. Sen root kullanıcısını açtıysan bilemiyorum. Burada kullanacağın parola normal kullanıcı parolan.

tyrael5

Parola isini halletim Recovery Mod'dan, neyse asil sorunuma donuyorum buyur istedigin ekran goruntusu.

guopx

uçbirim çıktılarını kopyalayıp forumun yanıt gönder kısmındaki # simgesine tıklayıp çıkan yere kopyalarsan senin için daha kolay olur ekran görüntüsü almakla uğraşmazsın :)
bu arada 4 gb swap ayırmışsın eğer ram'in 8gb değilse yeterli diye düşünüyorum
askıya al (suspend) yaptığında tekrar açabiliyo musun bilgisayarını
bencesudo pm-suspend çıktısını görebilsek anlardık derdinin ne olduğunu.

tyrael5

Yeni format attim ama sorun hala devam ediyor, suspend deyince siyah ekranda kaliyor benim istedigim monitoru kapattiktan sonra actigim zaman hicbirsey olmadan devam etmek. Sordugun sorulari yeniden cevapliyorum.

Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders, total 625142448 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x000960b5

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *        2048   616933375   308465664   83  Linux
/dev/sda2       616935422   625141759     4103169    5  Extended
/dev/sda5       616935424   625141759     4103168   82  Linux swap / Solaris

sudo pm-suspend

bunu yazincada siyah ekran yedim

guopx

şundan emin olmamız lazım senin bilgisayarının suspend fonksiyonu sorunlu o yüzden güç ayarları bölümünde ''kapak kapalı olduğunda bişey yapma'' seçili olmalı
http://imgim.com/ekrang%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC2012-08-2223:43:16.png
normal şartlarda kapağı kapattığın zaman sanki açıkmış gibi bilgisayarının çalışmaya devam etmesi gerekli. etmiyor mu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ağustos 2012 - 00:19:09

bu arada soruna bi çözüm bulana kadar Parlaklık ve Kilit ayarlarından 'şu kadar süre etkin değilse ekranı kapat' bölümünü asla yap, 'kilitle' seçeneğini kapat,  parola gereksin bölümündeki tiki kaldır.

tyrael5

Aynen dediklerinizi yaptim, zaten bekleme modunu kullandigimdan degilde benden uzak allaha yakin olsun :)

guopx

şunu bir denesene
sudo apt-get install hibernate
yükledikten sonra
sudo hibernate -f