[Çözüldü] Ptyhon Cpu ve Ram Kullanımı

Başlatan fghty, 06 Ağustos 2012 - 04:32:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fghty

Pythonla yazdığımız bi kodun ne kadar cpu kullandığını ölçmemizin yolu var mı? Mesela sınıf yada fonksiyon oluşturup çalıştırdığımızda bunun ne kadar cpu kullandağını ölçebiliyor muyuz? Aynı şekilde bu kodların ne kadar ram kullandığını da ölçebiliyor muyuz?

burk

@fghty kodu çalıştırırken ikinci bir uçbirimden top komutunu vererek ne kadar tüketim yaptığını görebilirsiniz.

fghty

Kodun hızını ölçmek için modül (profile modülü) olduğu için belki cpu ve ram için de vardır deye sormuştum. :)

burk

Varsa bile ben bilmiyorum. :) Başlık açık kalsın, yazan çıkar belki.

sem

Linux kullandığınızı tahmin ederek =) (bu forumda zor olmasa gerek gerçi bu tahmin =))

/proc/pid

yapısını incelemiş miydiniz? Android'de dahi bazı bilgileri alabilmek için kullandığımı anımsıyorum... CPU ve RAM bilgileri de olmalı, hafızam beni yanıltmıyorsa...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hitokiri

Heim "lsof" yani ,
lsof -p PID
Birileri buna benzer bir şeylerde yapmış (http://code.google.com/p/psutil/) ancak konu başlığındakini tam karşılamıyor yani sınıf veya fonksiyon gibi(yani profile tarzı bir şey göremedim bende) , yine de bilgi verici , hani sistem gözlemcisinden uygulamaya sağ tık daha kolay =)

sem

Aynen, bilgiler proc dizininde dosya olarak tutulduğu için bilgisi lsof (list open files) ile alınabilir.

Evet, sağ tık ile daha kolay olacaktır =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

burk

@fghty tüm bu açıklamalardan sonra kafanızdaki sorun çözüldü mü?

fghty

Bu kadar cevaaptan sonra anlamadım desem ayıp olur. :)