Sifreyi Kabul Etmiyor

Başlatan SilverW, 01 Ağustos 2012 - 11:53:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SilverW

Merhaba'

Suan live cd deyim turkce karakterler olmadigi icin yazamiyorum kusura bakmayin. Sorunum ise ben giris yaparken kullanici adimi ve sifremi yaziyorum simdi yazdigimda yeniden bana kullanici adimi soruyor. Yardimci olabilirmisiniz ?

Not: Live cd de iken cd /bin | login yazdigimda yine sifre bolumu geliyor ama live cdninde sifresini kabul etmiyor...  Yeni kullanici actim suan onu live cd de kabul ediyor..

Ubuntu 10.04 sistemi backtrack 5 rt2

SilverW

Yorumun icin tesekkurler. ``passwd root`` veya ``passwd`` yazdigimda yeni sifre soruyor. fakat ``cd bin | login ``yaptigimda o sifreyi kabul etmiyor.

Ben size soyle diyim dun yaptigim tek islep bir tane ppa hesabi ve osmo programinin guncel surumunu kurdum. baskada bir islem yapmadim.... Sabaha karsi bilgisiyari kapattigimda ``shutdown -h now `` duzgun bir sekilde kapandi. Bu sabah actigimda her zaman girdigim kullanici adini ``root`` kabul etmiyor yeniden kullanici adi soruyor. normalde root yaziyorum allta password cikiyor. sifre girdigimde duzgun bir sekilde giriyor.

Sistemi sifresiz nasil baslatabilirim ``tty1.conf`` dosyasinda ``exec /bin/login ``var bunu silsem sifresiz girermi ?

decent

Sistem açılırken resimdeki yolu izleyin ve komut satırına gelindiğinde
passwd KULLANICI_ADI
komutunu yürütün.

SilverW

Merhaba. Yorumunuz icin tesekkurler fakat bende grup ekrani yok.

root@bt:~# sudo blkid
/dev/loop0: TYPE="squashfs"
/dev/sda1: UUID="25530317-9503-4281-ad91-5aa7d717a7e5" TYPE="ext4"
/dev/sda5: UUID="1696059f-3e6c-4715-81a8-490d2716b107" TYPE="swap"
/dev/sr0: LABEL="BT5" TYPE="iso9660"
root@bt:~# sudo fdisk -l

Disk /dev/sda: 80.1 GB, 80060424192 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9733 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0007e68a

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1        9332    74952704   83  Linux
/dev/sda2            9332        9734     3228673    5  Extended
/dev/sda5            9332        9734     3228672   82  Linux swap / Solaris
root@bt:~#

ct

Açılırken shift'e basın menünün gelmesi lazım. Esc diye aklımda kalmıştı bir yerlere de öyle yazdım sanırım :(

SilverW

Merhaba @çağdaş bey.

Sorunu değişik bir yolla çözdüm. Teşekkürler yardımlarınız için iyi fikir verdiiniz bana :)

ct

@SilverW

Merhaba, nasıl yaptığınızı anlatırsanız başkalarının da işine yarayabilir. Kolay gelsin.

SilverW

Tabikide.

arkadaşn dediği gibi shifte bastım grup ekranından recovery'e geçtim. root yazıyordu oraya girdim şifremi sordu şifremi girdim kabul etti normal pencere giriş penceresindeki gibi geldi Startx yazdım geçtim masaüstüne öyle kullanıyorum :)

Normal açılışta kendi şifremle giremiyorum. :)

heartsmagic

O zaman sorun çözülmemiş demektir ve senin kullandığın yol sağlıklı değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SilverW

Merhaba, sorunun kaynağını buldum yardımcı olabilirmisiniz ?

Sorun oluştuğunda bir kaç gün o şekil kullandım. Yeni hdd takıp onada aynı sistem kurdum,  sistemimi hazırladım yeniden başlattım sorun yok, PPAdan osmonun son sürümünü kurdum. Yeniden başlattım aynı sorunu verdi.

Sorun ise şu
Bilgisiyarı açtığımda böyle bi yazı çıkıyor

BT LOGİN:

Bu yazıya "BT LOGİN: root" yazıyorum
hemen altına Password geliceğine

yeniden BT LOGİN geliyor hiçbir hatada vermiyor..

NOrmal pencere ise şu şekil

BT LOGİN:
Password:
Root@bt:

BT LOGİN:root
Password:şifrem
Root@bt:masaüstü açma komutu..

Saygılarımla

heartsmagic

Osmo nedir, nereden nasıl kurdun?
Normal pencere dediğin yer neresi?

ct

@heartsmagic,

Osmo'nun kurulumunu bu şekilde yapmıştık:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=35047.0

Osmo ve açılış ekranı arasında bağlalntılı bir problem göremedim internette ama çok da müsait olmadığımdan görememiş olabilirim. gtk ile ilgili bir problemdir belki.

heartsmagic

Şimdi, dağıtım BT. BT üzerinde sanırım başka bir kullanıcı yok root haricinde. Giriş yapılabilen ve yapılamayan yeri anlayamadım ben.

SilverW

Heartsmagic

Şöyle açıklayayayım, başka bir kullanıcı olsa bile onuda kabul etmiyor. root, bob ve deneme diye kullanıcılar açtım onlarıda kabul etmiyor, hangisini yazsam yine aynı..

Giriş yapılabilen yer SHİFT'e basıyorum, grup ekranından recovery'i seçiyorum ordan en alttaki  root'u seçiyorum bana root'un şifresini soruyor, giriyorum "ROOT@BT:" geliyor. Sonrada masaüstü açma komutu yazıp sisteme erişiyorum fakat program kuramıyorum. OSMO'yu sildim ama yine aynı sorun oldu..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Ağustos 2012 - 12:32:26

Neyse.... Bu sorunu çözecek babayiğit çıkmadı ve yine bana format yolu göründü.. Konuyu kitleyebilirsiniz.

bytan

Kimilerine haktır.

Kilitleyelim.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST