gnome-shell sorunu

Başlatan esserkano, 02 Ağustos 2012 - 13:50:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esserkano

merhabalar ben daha önce linux mint kullanıyordum. şimdi ubuntuya geçtim. yalnız ubuntuyu çok beğendim ancak masaüstümün linux mint gibi olmasını istiyorum. sudo apt-get install gnome shell komutuyla gnome masaüstünü kurdum. ancak linux mintteki gibi değil. pencerelerin açma kapama büyütme küçültme düğmeleri ters tarafta yani solda. bir de linux mintteki gibi altta görev çubuğu ve menüsü olmasını istiyorum. bunları yapabilir miyim bir sormak istedim. son olarak yazılım yöneticisinden kurduğum programların yerlerini bir türlü bulamıyorum. bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim... kolay gelsin...

heartsmagic

Forumda araştırma yaparsan açma/kapatma simgelerini sola alabilirsin.
Altta görev çubuğu dediğin şey muhtemelen bir rıhtım (dock) uygulaması. Mint hangisini kullanıyorsa araştırıp Ubuntu'ya da kurabilirsin.
Uygulamaların nereye kurulduğunu bilmen gerekmiyor, çalıştırabiliyorsan bunu pek sorun etme. Genelde /usr/bin dizini içine inerler kurulan uygulamalar. Fakat senin başka bir şeyi sorduğunu tahmin ediyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

esserkano

evet yani o programları nasıl çalıştırıldığını sormak istemiştim. diğer sorularım için bir link verebilseydiniz iyi olurdu. zira iki gündür forumu didik didik etmekten canım çıktı. çok geniş bir dünya linux dünyası... cevap için teşekkür....

decent


heartsmagic

Uygulamaları çalıştırmak içinse klavyendeki Süper (Windows logosu olan) tuşuna basıp ismini yazabilirsin.
Not: Gnome Shell'de de Süper tuşuydu değil mi bu işi yapan?

@esserkano, evet haklısın çok geniş bir dünya burası. İlk zamanlarda zorlanman normal. Mümkün mertebe kullandığın ortama ait forumdaki bölümü incele, sabit başlıklara göz at, yazılanları oku. Böylece en azından fikir edinmiş olursun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.