Yeni Python Kitabı

Başlatan SametAras, 23 Eylül 2009 - 11:26:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SametAras

Merhabalar,

Arkadaşlar daha öncede bu başlık bir konu açmıştım. Lakin sonu hüsran oldu. Bu sefer böyle olmayacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Mustafa Başer hocamız, Türkiye'de ilk Python kitabını yazdı. Bizzat kendisi yeni bir Python kitabı yazıyormuş. Python programcılarından, okuyucularından fikirlerini dilegetirmelerini rica ediyor.

Kendisi GUI bazlı yapacağını dilegetirdi. Bende aynı düşüncedeyim. Sözgelimi, PyGtk, PyQt gibi konulara ağırlık vermesini yeğlerim.

Saygılarımla;
Aras, Samet.

raspacı

Kitabın güncel olması umuduyla. İlk kitap sanırım biraz ihtiyaçların uzağındaydı. Web için sadece cgi anlatılmıştı. Bir de python ve asp. Django ve hatta web2py şu an en güncel platformlar. Bir de ilk kitaptaki gibi tk yerine pygtk veya pyqt ağırlıklı olursa sorun kalmaz diye düşünüyorum.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

livetogogo

nazim

Bende kitabını almıştım.
Dili  küçük programlarla destekliyor. Bu yeni kitabında da küçük uygulamalarla anlatırsa kitap diğer kitaptan farksız olur.
Diyeceksiniz ki – dilin yeni eklentilerini anlatacak.
Yine cevabım:
--diğer kitaptan farksız olmayacaktır.

Ki benim görüşüm, üstüne basarak söylüyorum katılmak zorunda değilsiniz:
-- Bence böyle bir çalışma olacaksa kendisini hiç yormasın.

Daha kapsamlı programlarla desteklemeli.
Örnek verecek olursak:

kitabında bir banka uygulamasını anlatır.
Bu banka uygulamasını biraz daha geliştirim tkinter destekleyip mysql bağlayabilirdi.

Bence Bu kitap DJANGO ile Wep uygulamalarını  anlatmalı. Çok iyi bir çalışma olurdu. Veri işleme ,okuma ara yüzler , hesaplamalar ve bunun gibi daha fazla detay, çokça uygulama .

Verdiğim örnekte, sayın hocamız yine küçük uygulamalarla olayı geçiştirirse,  yeniden tekrar olacak :
--- zahmetlerde bulunmasın.

s7e7v7e7n

Django catısı icin Web uygulamaları anlatılsa daha iyi olurdu aslında aynı anda iki kitap çıkarsa hiç fena olmaz birisi Web Uygulamaları Diğeri Masaüstü Proğramcılık üzerine daha verimli olurdu cünkü her ikiside cok detaylı şeyler sonuçta belki python için iyi kötü kaynaklar bulabiliyoruz ama Django hakkında türkçe bir kaynak ben bulamadım henüz.
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

tasy

Belki biraz her kafadan bi ses çıkıyora gelcek ama bende qt designer ile görselliği yaptıktan sonra pythonda event kısmı anlatılsa süper olur. Sadece onclick tarzında birşey yetmiyor malesef. Daha kapsamlı bilsek daha güzel olurdu doğrusu. Ben biraz araştırdım öğrendim ama elimin altında güzel bir kitabın olmasını ve takıldıkça unuttukça bakmayı çok isterdim.

microanaliz

Bu kitap çıktı Djsngo başka bir kitapda anlatılacak.Çıkan kitabı okudum bayağı güzel iyi anlatılmış içinde ağırlıklı olarak Qt4 ve kullanımı var.web,gui,pyqt,qt desingner ,sqlite anlatılmış okunmasını şiddetle öneririm.Fırat özgül hocamız gibi bir metot takip etmemiş ama gene de güzel...
MicroAnaliz