Ubuntuda 12.04 LTS Pencerelerinde ve Butonlarında mouse ile tıklayamıyorum

Başlatan SerkanK, 30 Ağustos 2012 - 10:33:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SerkanK

Arkadaslar bu hata nasıl olusuyor tam olarak cozemedim ama sık olusan bir sorun

*dizüstü bilgisayar ta Ubuntu 12.04 Desktop kurulu ve  oturum acılısında Gnome , ubutu Temalarını secmek durumu duzeltmiyor

öncelikle Belirtmek isterim Sorun Mouse degil.. Sadece objelere tıklayıp secemiyorum. ama objlerin ustune mouse ile gelince renkleri degisiyor.

1 - ) Ubuntuyu ilk actıgımızda bazen hic bir sorun olmuyor ama bazen uste wireless ve Oturum cubuguna  ve  Soldaki Launch bara , Masaustundeki simgelere mouse ile tıklayıp islem yapamıyorum
Komut ile oturumu kapatıp acıyorum bazen duzeliyor bazen duzelmiyor

2 - ) Sistem sorunsuz acıldıysa yani yukarda yazdıgım durum olusmamıssa bazen bir dosya penceresi yada program penceresi actıgımda yukarıdaki olay olusuyor

3 - ) Bir program acıyorum Programda bir kac pencere var ve daha sonra mesela yaptıgım bir işlem icin  dialog penceresi acıldıgında aynı durum olusuyor.
ama bu esna pencerelerden biri haric diger hicbir pencerede  veya masaustunde ,launcbarda yada usteki barda hicbir işlem yapamıyorum.. işlem yapılan bu tek pencere kapatıldıgında * her şey normale donuyor.

4-) Tekrar kurulum yapayım dedim ve Flashdisk Kurulumundan baslattım ubuntuyu yine aynı durum olustu Acılır acılma hic bir seye tıklayıp secemiyorum. oturumu kapatıp actım duzeldi...

Burdan Su sonuc cikıyor objeler arasında bir Oncelik sırası var ve oncelik alan obje işi bitse dahi onceligini kapatılana kadar Devretmiyor. yada buna benzer birsey...

Acaba bu sorunu yasayan arkadaslar varmı ?  yoksa benim Laptopdaki sistemden dolayımı olusuyor ?

Eger sizde bu sorunlar olusmuyorsa Siz ubuntunun hangi surumunu yuklediniz ?Kubuntu ,Xbuntu Lubuntu ??
Tavsiyeleriniz nelerdir ?

empax

Alttaki komutlarin ciktilarini buraya aktarirmisin.

glxinfo | grep render
lspci | grep VGA
/usr/lib/nux/unity_support_test -p
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

decent

gnome-session-properties
komutu ile gelen pencereden açılışta çalışan uygulamaları kontrol edin.

Oraya iki yeni giriş ekleyin:

İsim: Compiz
Komut: compiz --replace

İsim: Unity sıfırlama
Komut:
unity --reset

##################################
Unity 2B oturumu açtığında aynı sorunu yaşıyor musun?

SerkanK

Ubuntu 12.04 LTS yi yeniden kurdum

glxinfo | grep render Cıktısı
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) 945GM x86/MMX/SSE2

lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)

/usr/lib/nux/unity_support_test -p
OpenGL vendor string:   Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) 945GM x86/MMX/SSE2
OpenGL version string:  1.4 Mesa 8.0.2

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yesCo
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity 3D supported:       yes

Şeklinde

Compiz Henuz yuklemedim Ancak Daha onceden Yukluydu.. Compiz Varkende yapıyordu bunu ama  gnome-session-properties orda eklimiydi bilmiyorum   bir sure Sıfır Kurulumu Günceleştirmeler yapılmıs şekilde  Denicem daha sonra bunu denicem

Ancak Tekrar soylemek istiyorum ubuntu 12.04 desktop iso yu Flash diske attıp Flash diskten Çalıştırdıgımda dahi bu sorun olusuyordu..

decent

Aslında önemli olan yeniden kuruluma gitmeden çözebilmemizdi.

Yeniden kurulum yaptığına göre, sistemi bir süre izleyip yine bu konu altına geri bildirim yapabilirsin.

heartsmagic

Ben yanlış anlamıyorsam sorun hâlâ devam ediyor? Kurulum yapılsa da kurulum yapılmadan parmak bellek üzerinden denense de sorun oluyor öyle mi?
Unity3B yerine yani Ubuntu oturumu yerine Unity2B ile de aynı sorun yaşanıyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.