[Çözüldü] Bilgisayarımı Sunucu Olarak nasıl kullanırım?

Başlatan halukunal, 25 Temmuz 2012 - 10:54:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halukunal

Merhaba arkadaşlar.

Ubuntu 12.04 kullanmaktayım. mysql, php, apache ve gerekli olan yazılımlar yüklü. localhost ile istediğim işi yapabiliyorum.

Ben istiyorum ki, satın alınan vps/vds ler gibi, başka bir yerden kendi bilgisayarıma ssh ile bağlnabileyim; kendi bilgisayarımın ip adresini yazınca localhost çalışsın.

Bunu nasıl yapabilirim?

Not: IP adresi değişmesi benim için sorun olmayacak ve domain eklemeyeceğim sadece ip adresinden erişim olacak.

furkankalkan

İnternet servis sağlayıcınıza başvurun ve statik ip alın. Daha sonra internetten araştırıp gereken portları açın.(web sayfası için 80 ssh için 22) Apache konfigürasyonununuzda bir ayar yapacağınızı sanmıyorum. 
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

halukunal

İp adresinin değişmesi benim için bir sorun değil.

Modem ayarlarından, 80,443 ve 22 portlarını kendi yerel ip adresime açmama rağmen uzaktan bağlantı yapamıyorum.

furkankalkan

ben de beceremem şu port yönlendirme işini ama :D şurada NAT to DMZ diye bi ayar daha yapılmış. http://www.ampercent.com/install-home-web-server-windows-apache/8609/
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

halukunal

Alıntı yapılan: dewilman - 25 Temmuz 2012 - 11:16:33
ben de beceremem şu port yönlendirme işini ama :D şurada NAT to DMZ diye bi ayar daha yapılmış. http://www.ampercent.com/install-home-web-server-windows-apache/8609/

DMZ gelen tüm isteklerin hangi prot olursa olsun bir yerel ip adresine gönderilmesi. Bunu da etkinleştirdim anca yine erişim sağlayamıyorum.

heartsmagic

Hangi erişimi yapamıyorsun örneğin? Eğer Apache için deniyorsan ve modemin yapılandırma bölümü geliyorsa bu normaldir. Tünel arkasından bakabilirsin. Dışarıdan SSH deniyorsan nasıl denediğini söyle lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

halukunal

@heartsmagic

Bir arkadaşım puttyden ip adresime bağlanmayı çalışıyor, bağlantı hatası alıyor.
Ben VPS üzerinde ssh unal@ipadresim şeklinde deniyorum. unal benim bilgisayar adım. Bende bağlantı hatası alıyorum.

Başka bi yerde ip adresime girince localhost çalışıyor ancak ssh bağlanamıyorum.

cagriemer

halukunal

Alıntı yapılan: cagriemer - 25 Temmuz 2012 - 12:52:39
SSH sunucu kurulu mu?

Kurulu değilmiş, sudo apt-get install openssh-server openssh-client komutu ile kurdum ve şuan bağlanıyorum. Çok teşekkürler.