[Çözüldü] Xampp Phpmyadmin erişim yasak sorunu

Başlatan Alpharen, 14 Temmuz 2012 - 16:41:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alpharen

Kafayı yiyicem ya..Localhost çalışıyor ama phpmyadmin çalışmıyor bulamıyor localhost/phpmyadmin 'i..

hckr

Alıntı yapılan: Alpharen - 15 Temmuz 2012 - 22:55:26
Kafayı yiyicem ya..Localhost çalışıyor ama phpmyadmin çalışmıyor bulamıyor localhost/phpmyadmin 'i..
Baştan lampp kurulumunu dikkatli yaptınız mı?Phpmyadmin kurarken bir soru soruluyor ve ona hayır cevabını vermeni gerekiyor.Sanırım burada hata yapıyorsunuz.

Alpharen

hckr

Alıntı yapılan: Alpharen - 15 Temmuz 2012 - 23:11:47
Dikkatlice hayır dedim o soruyada..
LAMPP kurulumunu baştan yaptınız mı?

Alpharen

Evet.Xampp'ı kaldırdıktan sonra..Dikkatlice lampp kurulumu tamamladım.

hckr

Şimdi soruyu tekrar etmek gibi olacak ama ct arkadaşımızın verdiği paketleri kaldırdınız mı?Gerçi pek önemi yoktur zaten paketleri baştan yüklüyorsunuz.
phpmyadmin'de 404 hatası ile mi karşılaşıyorsunuz yoksa farklı bir hata ile mi karşılaşıyorsunuz?
/etc/phpmyadmin/ dizini var mı ve içinde dosyalar var mı?
İşlem sırasında PHP5 mysql desteğini kurdunuz mu?
Orası alıntı şeklinde belirtildiği için gözünüzden kaçmış olabilir:
apt-get install php5-mysql php5-curl php5-gd php5-idn php-pear php5-imagick php5-imap php5-mcrypt php5-memcache php5-mhash php5-ming php5-ps php5-pspell php5-recode php5-snmp php5-sqlite php5-tidy php5-xmlrpc php5-xsl php5-json
Bu işlemden sonra /etc/init.d/apache2 restart
Ve ardından phpmyadmin'i tekrar dener misiniz?

Alpharen

1. O Paketleri kaldırmadım kurulumu oradan yaptım ztn.

2.

3. Evet dosyalar var

Durumum budur.. :)

hckr

tasksel ile kurulum yapmadığım için bilmiyorum aynı paketleri ve ayarları kullanıp kullanmadığını.Ancak şimdi o paketleri kaldırsak ve baştan @heartsmagic'in anlatımıyla kurulumu yapsak daha iyi olur kanaatimce.
tasksel --task-packages lamp-server
Çıktısını ekler misiniz?

Alpharen

Çıktısı budur..

libmysqlclient18
libwrap0
apache2
php5-cli
libaprutil1-dbd-sqlite3
tcpd
libapache2-mod-php5
apache2.2-common
apache2-utils
libswitch-perl
php5-common
libclass-isa-perl
libaprutil1-ldap
libaprutil1
php5-mysql
libdbi-perl
libplrpc-perl
mysql-server
apache2.2-bin
mysql-client-5.5
mysql-server-5.5
libdbd-mysql-perl
libcap2
libhtml-template-perl
perl-modules
libnet-daemon-perl
libapr1
perl
mysql-server-core-5.5
mysql-client-core-5.5
ssl-cert
apache2-mpm-prefork
mysql-common

hckr

sudo apt-get purge remove libmysqlclient18 libwrap0 apache2 php5-cli libaprutil1-dbd-sqlite3 tcpd libapache2-mod-php5 apache2.2-common apache2-utils libswitch-perl php5-common libclass-isa-perl libaprutil1-ldap libaprutil1 php5-mysql libdbi-perl libplrpc-perl mysql-server apache2.2-bin mysql-client-5.5 mysql-server-5.5 libdbd-mysql-perl libcap2 libhtml-template-perl perl-modules libnet-daemon-perl libapr1 perl mysql-server-core-5.5 mysql-client-core-5.5 ssl-cert apache2-mpm-prefork mysql-common

Bu kodlar ile paketleri kaldırıp http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14457.0 buradaki anlatımla baştan kurulum yapın.Ancak bazı kullanıcılar tasksel'de yaşanan bir böcek(bug) sebebi ile masaüstü yazılımının silindiğini söylemişler ancak askubuntu'da bu yöntem tavsiye edilmiş.Ben garanti vermiyorum.Risk sizin.Ama sanıarım bu tasksel remove komutuyla oluşuyormuş.Benim yazdığım komutla hata oluşacağını zannetmiyorum.Kuruluma başlamadan önce phpmyadmin'i de kaldırınız lütfen.
http://askubuntu.com/questions/11889/sudo-tasksel-remove-lamp-server

Alpharen

Yardımlarınız ve yardımın için çok çok teşekkür ederim.Çözülmüyor bu sorun çok yordu beni..Tekrar tekrar teşekkür ederim..

hckr

Sanırım çözümünüz burada hemen pes etmeyin: http://ubuntunewb.blogspot.com/2011/04/phpmyadmin-404-not-found.html
Yapmanız gereken:
sudo gedit /etc/apache2/httpd.conf
Açılan metin düzenleyicide şu satırı ekleyin ve kaydedin kaydedildiğinden emin olun.
Include /etc/phpmyadmin/apache.conf
Ardından apache2'yi yeniden başlatıyoruz.
service apache2 restart
Şimdi düzeldi mi?

Alpharen

hckr

Alıntı yapılan: Alpharen - 16 Temmuz 2012 - 00:01:11
Malesef hala aynı sorunlar..
Sorun çok ilginç yani oradaki anlatımı 3 bilgisayarla denedim,defalarca denedim ve sorun yaşamadım.
Bilmiyorum belki ubuntu kurulumunuzda sorun vardır.Ya da tarayıcınızın önbelleğini filan temizleyip deneyebilrsiniz.
İlla ki phpmyadmin kullanacaksınız diye bir şart yok.Mysql komutu ile elle komutlar yürütebilirsiniz.Ya da MySQL Workbench gibi müthiş bir arayüze sahip bir yazılım kullanabilir.Ya da Netbeans'ta ki veritabanı bölümünü de kullanablirsiniz.
<?php
phpinfo
();
?>

Yazıp info.php şeklinde kaydedip atarmısınız /var/www/'ye.Attıktan sonra http://localhost/info.php yazıp denerseniz php ve mysql'in doğru kurulup kurulmadığını anlayabilirsiniz.

Alpharen

info.php'nin çıktısı bu..

MySQL Workbench çok güzel bir programa benziyor..

cagriemer

ls -al /etc/apache2/conf.d
cat /etc/phpmyadmin/apache.conf

Yukaridaki komutlarin ciktilarini gorebilir miyiz?

Alpharen

Sistemimi yeniden kurdum.Düzgün bir kurulumu tam olarak nereden yapabilirim ?..

ct

tasksel'den kurulum yapılıyor ancak kaldırma işlemi tek tek yapılıyor (bug olayından bahsedilmiş kurulumda bug yok diye biliyorum). Aslında sormak aklımıza gelmemiş ama LAMP kurduktan sonra phpmyadmin kurmuş muydunuz? Bazen çok basit ayrıntılar atlanmış olabiliyor. LAMP (veya LAMPP) kurulumundan sonra şu komutla kuruyorsunuz. Görsel arayüzden daha fazlası olmadığı için taskselin içinde eklenmemiş herhalde.

sudo apt-get install phpmyadmin

LAMP'ın kurulumuyla ilgili bu forumda birden fazla anlatım var. Arama yaparak bulabilirsiniz ama tasksel ile yapılandan daha farklı olmayacaklardır. Phpmyadmin kurduktan sonra apache sunucusuna bir satırla tanıtmak gerekiyor sadece. İlk kurulumda sorunlar yaşanır hepimiz yaşadık. Kolay gelsin.

Alpharen

Teşekkür ederim mesajınız için..İşletim sistemini yeniden kurdum herşey tertemiz şuanda lampp,phpmyadmin hiçbirşey kurulu değil yeniden kurulum yapıcam güncelleştirmelerini falan tamamladıktan sonra tekrar sıkıntı çıkmaması ümidiyle..

hckr

Alıntı yapılan: ct - 16 Temmuz 2012 - 14:49:37
tasksel'den kurulum yapılıyor ancak kaldırma işlemi tek tek yapılıyor (bug olayından bahsedilmiş kurulumda bug yok diye biliyorum). Aslında sormak aklımıza gelmemiş ama LAMP kurduktan sonra phpmyadmin kurmuş muydunuz? Bazen çok basit ayrıntılar atlanmış olabiliyor. LAMP (veya LAMPP) kurulumundan sonra şu komutla kuruyorsunuz. Görsel arayüzden daha fazlası olmadığı için taskselin içinde eklenmemiş herhalde.

sudo apt-get install phpmyadmin

LAMP'ın kurulumuyla ilgili bu forumda birden fazla anlatım var. Arama yaparak bulabilirsiniz ama tasksel ile yapılandan daha farklı olmayacaklardır. Phpmyadmin kurduktan sonra apache sunucusuna bir satırla tanıtmak gerekiyor sadece. İlk kurulumda sorunlar yaşanır hepimiz yaşadık. Kolay gelsin.
Evet kurarken bug yok ancak tasksel remove ile sildiğiniz vakit ubuntu-desktop paketi de gidiyormuş.Sanırım @Alpharen de ilk başta tasksel ile kurup üstüne phpmyadmin denedi ama olmadı.Sonra paketleri kaldırıp diğer yöntemlerle  de sonuca ulaşamadı farklı bir sıkıntı vardı sanırım.Paketlerle alakalı değil gibi.Diğer anlatımlarda sadece farklı php eklentileri var da o da pek bir şey değiştirmiyor phpmyadmin'le alakalı.

Alpharen

İşletim sistemimi yeniden kurdum ve http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14457.0 burdaki konudan hiç bir detayı atlamadan yeniden kurum yaptım ve lampp sorunumu tamamen çözdüm.Yardımcı olan herkese tek tek çok teşekkür ediyorum..

heartsmagic

Çözülen başlıklarımız için lütfen: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.