[Çözüldü] Wine Bölgesel Ayarlar Sorunu

Başlatan hckr, 19 Temmuz 2012 - 14:39:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hckr

PlayOnLinux ve wine kurulumlarını yaptım.Ancak Windows üzerinde denetim masasında bulunan Bölgesel Seçeneklerden bir ayarı değiştirmem gerekiyor.Wine'de bunu nasıl yapabilirim?
Değiştirmem gereken ayar ondalık ayracını virgül(,)den nokta(.) yapmak

empax

Terminale, wine regedit yazip acilan pencerede HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\International\ bolumune bir bakin.
Istediginiz ayarin Windows tarafinda regedit altindaki karsiligini bulmaniz gerekiyor.

Duzenleme; Sanirim sizin istediginiz International altindaki sThousand degerine denk geliyor. Degerini nokta ile degistireceksiniz.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

hckr

Alıntı yapılan: empax - 19 Temmuz 2012 - 15:51:01
Terminale, wine regedit yazip acilan pencerede HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\International\ bolumune bir bakin.
Istediginiz ayarin Windows tarafinda regedit altindaki karsiligini bulmaniz gerekiyor.
Biliyorum,regeditte buldum düzelttim ancak değişiklik olmadı.Ben de ~/.wine/user.reg dosyasını Metin düzenleyicide düzenleyerek bu sorunu çözdüm.

empax

Cozumu biraz ayrintili(mesela bunun icin degisiklik yaptiginiz satir gibi) gecerseniz ihtiyaci olan kullanicilarin da isine yarayacaktir. Ayrica ilk mesaji duzenleyip cozuldu etiketi de eklerseniz super olur.  :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

hckr

Çözüm:
Yukarıda yazdığım gibi ~/.wine/user.reg dosyasında sDecimal değerini 1 yaptım.regeditle denememde başarıyla ulaşmamıştım bu yüzden user.reg dosyasını metin düzenleyiciyle açıp düzenleyin.