[Çözüldü] Ubuntu'yu başlatamıyorum

Başlatan turkasoft, 17 Temmuz 2012 - 19:42:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

turkasoft

Merhaba arkadaşlar. Günlerden beri bilgisayara ubuntu kurmaya çalışıyorum fakat bi bir türlü boot ettiremedim başlatamadım. Usb ile yapınca her denememde syslinux hatası veriyor; cd ile yaptığımda dr-dos diye bişi açılıyor. Daha 1,5 ay önce aynı usb ile pcye bilgisayara ubuntu kurdum, sorun yoktu. Sonra win7 ye geçmek zorunda kaldım fakat şuan geri dönemiyorum ubuntuya. 5 gündür girmediğim bakmadığım konu kalmadı internette. Yabancı siteleri bile araştırdım. kimileri syslinux.cfg dosyasında ui'yi sil diyor; kimisi isolinux'u syslinux yap diyor fakat değişen bişi bir şey yok sorun hep aynı.

Düzenleme Notu: Yazım kurallarına lütfen uyunuz.

bytan

Temel sorulardan başlayalım. İndirdiğin iso kalıbının md5sum değerini kontrol ettin mi? Syslinux hatası için fat, fat32 gibi biçimlendirmelere yönelip biçimlendirme sırasında boot bayrağını da etkinleştirmelisin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

turkasoft

Ubuntu'yu sitesinden indirdim; usb'yi fat32 olarak biçimlendirdim; doğal olarak yoksa boot edilemez önyükleme yapılamaz ve usbye *önyükleme yaptıktan sonra biostan usb-hdd yi seçtim yani anlicağınız anlayacağınız* her şey normal. Anormal bişi bir şey yok ama sistem bu hatayı veriyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Temmuz 2012, 20:01:29

Arkadaşlar daha önce bu sorunla karşılaşıp çözen arkadaşlar varsa yardım edebilirler mi? Çok acil bir şekilde çözmem gerekiyor bu sorunu.

hckr

Eğer indirdiğiniz isoda sorun yoksa USB Belleğinize indirdiğiniz kalıbı nasıl yazdırdınız?USBAktarıcı adlı yazılımı kullanırsanız sorun çıkmayacaktır.
http://oguzkirat.com/46/usb-aktaricinin-windows-ortaminda-kullanilmasi/
BIOS'unuzun BOOT seçeneklerinden USB Belleğinizi en üste geçirmeyi unutmayın.
Gerçi aynı bilgisayara kurduğunuzdan bahsetmişsiniz büyük ihtimalle dosyalarda bozulmalar oluşmuş olabilir.Windows üzerinde usb belleğinizi kullandıysanız.

turkasoft

*tamam şu anda programı indiriyorum. Deneyip bilgilendiririm, teşekkürler :)

bytan

Ubuntu sitesinden indirmiş olman, hatta "indirme %100 tamamlandı" ibaresini görmüş olman indirme işleminin sorunsuz tamamlandığını göstermez. Bu yüzden md5sum kontrolü öneriyoruz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hckr

Alıntı yapılan: turkasoft - 17 Temmuz 2012 - 20:06:43
Tamam şu anda programı indiriyorum. Deneyip bilgilendiririm, teşekkürler :)
Ama önce md5sum kontrolü yaptırmalısınız.Kalıbın doğru inip inmediğini test etmek için.
Burada md5 kontrolünü nasıl yapacağınıza dair anlatım var.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Md5_kontrol%C3%BC

turkasoft

Alıntı yapılan: hckr - 17 Temmuz 2012 - 20:02:14
Eğer indirdiğiniz isoda sorun yoksa USB Belleğinize indirdiğiniz kalıbı nasıl yazdırdınız?USBAktarıcı adlı yazılımı kullanırsanız sorun çıkmayacaktır.
http://oguzkirat.com/46/usb-aktaricinin-windows-ortaminda-kullanilmasi/
BIOS'unuzun BOOT seçeneklerinden USB Belleğinizi en üste geçirmeyi unutmayın.
Gerçi aynı bilgisayara kurduğunuzdan bahsetmişsiniz büyük ihtimalle dosyalarda bozulmalar oluşmuş olabilir.Windows üzerinde usb belleğinizi kullandıysanız.

Teşekkür ederim kardeşim USBAktarıcı ile yaptım ve şu anda ubuntudayım :)

if