Sistem açılmıyor

Başlatan Aaron, 03 Temmuz 2012 - 21:30:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aaron

Arkadaşlar lütfen bir müddet beni mazur görün. Sistem şu an açılmıyor ve telefondan yazıyorum. Aşağıdaki gibi bir ekran karşılıyor beni.

if

@Aaron, ne oldu da sitem orada takılmaya başladı? Güncellemeden sonra mı oldu? Siz mi bir şeyler yaptıktan sonra oldu?

Kadir Can

Uzun zamandır Ubuntu açmadım ama yanlış hatırlamıyorsam o ekranda bir hata gözükmüyor.
Ekran kartınız nedir?Yakınlarda çekirdek güncellemesi aldıysanız çekirdek ile ekran kartı sürücüsü arasında bir sorun oluşmuş olabilir gibi geliyor.

Aaron

@if en son Elementary OS masaüstü ortamını denedim ondan önce normal güncellemeleri yapmıştım. Bunun dışında bir şey yapmadım.
@Kadir Can ekran kartım nVidia 9800GT.

if

@Aaron, nasıl kurdunuz o Elementary'yi? Kurduktan sonra çalıştırabildiniz mi?

Aaron

sudo apt-get elementary-desktop-env... şeklinde kurdum ve açılışta Pantheon'u seçerek sorunsuz kullandım ama kullanım esnasında Elementary kararlı olmadığı için olağan bir iki hata geldi ama bu hatalardan sonra da kullandım normal Ubuntu masaüstü ortamını.

Kadir Can

Kapalı kaynak sürücü kurmuş muydunuz?
Güncelleme yaptım demiştiniz, güncellenenler arasında çekirdek de var mıydı?

Aaron

Kadir Can

Konsola düşebilirsen glxinfo | grep render çıktısını yapıştırır mısın?

Aaron

Telefondan yazdığım için resim koyabilirim.

Kadir Can

Tabi, olabilir.Önemli olan çıktıyı görmek.

burk

@Aaron bir de grub menüsünden sondan bir önceki çekirdek sürümü ile açmayı deneyin.

Aaron

@burk onu denedim onda da aynı problem mevcut.

burk

Aaron

Kadir Can

O zaman benim teorim çöktü diyebiliriz.
Yine de glxinfo | grep render çıktısına bakmakta fayda var.
Şu halde bir sorun olmaması gerekir.
Ayrıca cat /var/log/boot çıktısına da bakalım.

Aaron

Birazdan çıktıları göndereceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Temmuz 2012 - 23:28:39

glxinfo'nun olmadığını mesa-utils'i kurmamı söylüyor. Bu nedenle çıktı alamıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Temmuz 2012 - 23:32:28

Üstüne kurulum yapsam mevcut dosyalarım korunur mu?

Kadir Can

Bilgilerinin olduğu bölümleri biçimlendirmezsen gitmez.
Başlangıçta sadece / bölümü oluşturduysanız bilgiler gider.
Yani kurulum esnasında kendin ayarlamalısın.
Riski göze alabiliyorsanız yedek alıp yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.
Yeniden kurmazsan cat /var/log/boot çıktısına da bakabilir miyiz?

Aaron

Böyle bir kayıt dosyası yok aslında dosya mevcut fakat içi boş; kayıt oluşturulmamış hiç. Bu arada önemli dosyalarımın yedeğini alıp tekrardan kurulum gerçekleştireceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

if

@Aaron, ctrl+alt+f1 ile tty1'e düşün; kullanıcı ad ve şifrenizi girin; sudo service lightdm stop
sudo dpkg-reconfigure -a
sudo reboot
komutlarından sonra tekrar deneyin.

burk

Ve tabi soralım son durum nedir @Aaron?