[Çözüldü] HDD ikinci bölüm erişim izni

Başlatan ArdentAnarchY, 03 Temmuz 2012 - 17:48:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ArdentAnarchY

Merhabalar arkadaşlar. Biraz önce Ubuntu'yu 6. kez kurdum. 2 günde 6 yaptım artık daha fazla yapmak istemediğim için kendim de sormak istedim.

Forumda ortalama 7-8 kere açılmış benzer konular. Hemen hemen hepsini denedim.
Ubuntu'yu kurarken HDD'yi ikiye ayırdım. Birisi kök klasöre bağlı olarak sistemde diğeri de /media/DEPO/ olarak kişisel kullanımım için.
Fakat Depo klasörünün erişim izinleri ve sahibi "root" olarak görünüyor.
Bunun için chmod değiştirmeyi denedim.

sudo chmod 777 -R /media/DEPO/

baktım klasöre hala root'da ve erişim yok

sudo chown ardent /media/DEPO

olarak denedim. Yine aynı sonucu aldım. Sonra grubdan kurtarma modunda açtım ve root olarak bunu denediğimde
chmod: '/media/DEPO/''nın erişim izinleri değiştiriliyor: Salt-okunur dosya sistemi
hatası aldım.
Bu işlemi yaptığım bölümü ext4 olarak biçimlendirdim bu arada kurulumdayken.
Yanlış yaptığım yer nedir?

Bu sorunu

furkankalkan

Dosya yöneticisinden tıkladığınız zaman 1 seferliğine root hakkı istiyor bende. Sizde öyle bir durum var mı ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

Kadir Can

cat /etc/fstab
çıktısı alabilir miyim?
fstab'ta options kısmına user seçeneğini eklerseniz sorun çıkmaz.

ArdentAnarchY

Dosya yöneticisinde herhangi bir root isteği çıkmıyor ama....

Hepinizden özür diliyorum. Kesinlikle daha fazla deneyip öyle buraya sormalıydım.
Bilgisayarı tekrar kapatıp root'da iki komutu da tekrar denedim. salt okunu hatasını tekrar verdi ama bilgisayarı tekrar açtım ve şimdi "depo" klasörünün sahibi "ardent" olarak görünüyor.

İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum yine de. Bundan sonra biraz daha fazla deneyip; kötü hale giden bir durum olmadığı sürece sizleri rahatsız etmeyeceğim.

furkankalkan

Estağfurullah @ardent bir çok konuda bilgi sahibi olan kişiler olsak bile bir gün biz de bir bilene danışabiliriz. Sonuçta bu forum soru sorup birşeyler hakkında tecrübe sahibi olmak için var.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1