Kurulumdan Sonra Sistemin Başlamaması

Başlatan Kolkh, 02 Temmuz 2012 - 10:11:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kolkh

Bilgisayarıma ubuntu 12.04 LTS x64 kurdum.. yalnız kurulumu flash belleklen yaptım gayet iyi bir şekilde yükleme yaptı .. her şey çok güzeldi programları falan kurdum.. güncelleme yaptım sonra güncelleştirme için yeniden başlatmamı istedi.. ve ben de yeniden başlattım sıkıntı yok ama bu süre içinde kurulum yaptığım flash bellek takılıydı.. ben onu çıkarıp yeniden başlatınca açılmıyor siyah ekranda _ yanıp sönüyor.. boot ayarlarını sürekli değiştirdim deneyerek yaptım hiçbirinde olmuyor.. ama flash belleği  takıp bootu ilk olan flash seçsem oluyor. içindeki grub dosyalarını aldım flashın bu sefer açılmadı ve grub ekranı geldi tıklayınca dosya eksik diyor.. ve vmlinuz.3.2.0-26-generic ile initrd.img-3.2.0-26-generic dosyaları ile açıyor (başlangıcı komutlar ile ayarlamak için e ye basın diyordu ona bastıktan sonra gördüm) bu dosyaları yerine koysam açılıyor.. tamam anlıyorum fakat neden flash bellek ile ?? hard diske yükledim ubuntu'yu da neden flash belleğe ihtiyaç duyuyor ? bunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz ?

cerencalici

"Çok acil, çok önemli, lütfen" gibi ifadeler kullanmıyoruz başlık açarken. Buna özen gösterirseniz seviniriz. Zaten başlığı gören arkadaşlar size yardımcı olmaya çalışacaklardır.
Backspace tuşunu kırdım, mutsuzum. :S

Kolkh

bunu bilmiyordum özür dilerim fakat benim 2.30 saat vaktim kaldığı için dedim ondan sonra bir hafta kadar olamayacağım .. ondan acil yazdım .

arpia

Merhaba @Kolkh, hoş geldiniz.

Ubuntu'yu sabit diskinize kurmuş olabilirsiniz fakat görünen o ki grubu usb flash belleğinize kurmuşsunuz.
Usb ile başlatıp, http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,13415.0.html burada ki grup 2 kurulumuna bakabilirsiniz.