Programlama nasıl ve hangi programlarla yazılır?

Başlatan barisyildiz.72, 16 Nisan 2012 - 13:22:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barisyildiz.72

Programlama nasıl ve hangi programlarla yazılır? anlatan bir kardeşim olursa teşekür ederim şimdiden

heartsmagic

@barisyildiz.72, Basic dili altına yazmışsın ancak sen sanırım genel bir şeyler öğrenmek istiyorsun. Sorduğun soruların doğrudan bir cevabı yok ne yazık ki. Temel bilgi almak istediğini düşünerek sana kendin hakkında bir şeyler yazmanı öneririm. Örneğin bu konuya neden ilgi duyduğun, nereye kadar programlamayı bildiğin (anladığım kadarıyla çok az), İngilizce bilip bilmediğin, hangi kaynakları kullanabileceğin vs.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canosayan

Soru programlamaya o kadar uzak ki.

Algoritma anlatırken çay yapmak kullanılsa da programlama çok daha parametrik bir şey. ne programlayacaksınız, amacınız ne, kim kullanacak, nerede çalışacak gibi binlerce soru sorulabilir. sonuçta uzay mekiğinde de program, kapı zilinde de program var.
Chmod bizim işimiz.

ct

Temel kavramlar için bir fikir verecektir:

http://yzgrafik.ege.edu.tr/~tekrei/dersler/bbgd_p/

Burada birinci bölümden başla direkt. İlk programını da yazmış olacaksın.

ekremsenturk

#4
Genel olarak program'lar bir editör ile yazılır ve bir derleyici ile derlenir. Derleyici program olarak görünmez, Terminalden (Konsoldan) çalıştırılır.
Ubuntu'da varsayılan editörün adı "Metin Düzenleyici" ( Windows'ta ise "Not defteri")
Ubuntu'da varsayılan Terminalin (Konsolun) adı "Uçbirim" ( Windows'ta ise "Komutsatırı".) 

Program'ın kendisini yazabilmek için bir derleyicinin kurulu olması gerekiyor. (Programlama, sistem yapılandırması üzerinde çalışmayada denir) Ubuntu'da bir kaç tane derleyici sistem ile birlikte kurulu geliyor. (Windows ile birlikte, bildiğim kadar kurulu herhangi bir derleyici gelmiyor.)
Her derleyicinin kendi kodlama dili var ve sadece kendi kodlama dilinde yazılı kodları tanıyabilir. Bu dillere  programlama dili denir (veya betik).

Bu kodlama dillerinden bazılarının isimleri şöyledir. Python, Perl, Java, Basic, Php. Bu dillerin derleyicilerininde isimleri genellikle Programlama dili ile aynıdır. Bazı durumlarda aynı programlama dilinin bir'den fazla derleyicisi olabiliyor. Böyle durumlarda derleyicinin adı farklı olabiliyor.

Python ve Perl Ubuntu ile birlikte kurulu gelirken, Basic, Php gibi diğer programlama dillerinin derleyicilerini sonradan kurman gerekebiliyor.

Bir de derleyicisi ve editörü içinde, hepsi bir arada programlar var. Bu tür programlar "İDE" olarak bilinir. Buradan:  "http://info.scratch.mit.edu/Scratch_1.4_Download"  böyle bir hepsi bir arada programı indirebilirsin. Önermemin neden ise, seçili dil Türkçe ise, kod'larda Türkçe. Dil seçeneği programın kendisinde mevcut. Bir tek yardım bölümü İngilizce. Yardım bölümü ve diğer belgelerin Türkçe ve diğer dillere çevirisinin bulunduğu bir sayfaya yine yardım bölümünden verilen bir link üzerinden ulaşabilirsin.

İlgilendiğin konu Basic ise, Bu bölümde açılmış diğer konulara bakabilirsin.

microanaliz

Burayı incelerseniz size bayağı bilgi sunar.Bir çok kişinin katkıları ile hazırlanmıştır...
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Programlama

MicroAnaliz