[Çözüldü] 12.04 güncellemesi ile güç ve ses simgeleri kayboldu

Başlatan fighting_falcon, 12 Haziran 2012 - 13:20:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fighting_falcon

Tekrar merhaba, 11.10dan 12.04e güncellememi yaptım ve sağ üst köşede blutooth, kablosuz, ses, güç simgelerinin bulunduğu alandan ses ve güç simgeleri kayboldu. Nasıl geri getireceğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz?

if

@fighting_falcon, dpkg -l | grep indicator
ps aux | grep indicator
çıktısını alabilir miyim?

fighting_falcon

fightingfalcon@fightingfalcon:~$ dpkg -l | grep indicator
ii  evolution-indicator                           0.2.20-0ubuntu7                            GNOME panel indicator applet for Evolution
ii  gir1.2-appindicator-0.1                       0.4.92-0ubuntu1                            Typelib files for libappindicator1.
ii  gir1.2-appindicator3-0.1                      0.4.92-0ubuntu1                            Typelib files for libappindicator3-1.
rc  indicator-applet                              0.4.12-0ubuntu1                            GNOME panel indicator applet
ii  indicator-applet-complete                     0.5.0-0ubuntu1                             Clone of the GNOME panel indicator applet
ii  indicator-application                         0.5.0-0ubuntu1                             Application Indicators
ii  indicator-appmenu                             0.3.97-0ubuntu1                            Indicator for application menus.
ii  indicator-datetime                            0.3.94-0ubuntu2                            Simple clock
ii  indicator-messages                            0.6.0-0ubuntu1                             indicator that collects messages that need a response
ii  indicator-power                               2.0-0ubuntu1                               Indicator showing power state.
ii  indicator-printers                            0.1.6-0ubuntu1                             indicator showing active print jobs
ii  indicator-session                             0.3.96-0ubuntu1                            indicator showing session management, status and user switching
ii  indicator-sound                               0.8.5.0-0ubuntu2.1                         System sound indicator.
ii  indicator-status-provider-mc5                 0.6.0-0ubuntu1                             indicator-messages status provider for telepathy mission-control-5
ii  libappindicator0.1-cil                        0.4.92-0ubuntu1                            CLI bindings for libappindicator
ii  libappindicator1                              0.4.92-0ubuntu1                            Application Indicators
ii  libappindicator3-1                            0.4.92-0ubuntu1                            Application Indicators
rc  libindicate-gtk2                              0.5.0-0ubuntu2                             library for raising indicators via DBus - GTK bindings
ii  libindicate-gtk3                              0.6.92-0ubuntu1                            library for raising indicators via DBus - GTK+ bindings
ii  libindicate5                                  0.6.92-0ubuntu1                            library for raising indicators via DBus
ii  libindicator-messages-status-provider1        0.6.0-0ubuntu1                             indicator status provider - shared library
rc  libindicator3                                 0.3.22-0ubuntu1                            panel indicator applet - shared library
rc  libindicator3-6                               0.4.1-0ubuntu1                             panel indicator applet - shared library
ii  libindicator3-7                               0.5.0-0ubuntu1                             panel indicator applet - shared library
rc  libindicator6                                 0.4.1-0ubuntu1                             panel indicator applet - shared library
ii  libindicator7                                 0.5.0-0ubuntu1                             panel indicator applet - shared library
ii  python-appindicator                           0.4.92-0ubuntu1                            Python bindings for libappindicator
ii  sni-qt                                        0.2.5-0ubuntu3                             indicator support for Qt
ii  telepathy-indicator                           0.2.1-0ubuntu1                             Desktop service to integrate Telepathy with the messaging menu.

fightingfalcon@fightingfalcon:~$ ps aux | grep indicator
1000      1649  0.0  0.2  76152  9896 ?        Sl   00:04   0:00 telepathy-indicator
1000      4016  0.0  0.0   5732   840 pts/1    S+   00:46   0:00 grep --color=auto indicator

if

@fighting_falcon, mv ~/.pulse ~/.pulse_backup komutunu uygulayın ve oturumu kapatın. Tekrar oturuma girdiğinizde ne oluyor?

fighting_falcon

Malesef hiçbirşey. Yalnız son verdiğiniz komutu terminale yazdığımda hiç cevap alamadım.

Evet şimdi farkettim ki artık multimedya tuşu ve fn kombinasyonuyla da ses açma kapama işlevlerini yapamıyorum. Son kodu uygulamadan önce bunlar çalışıyordu.

decent

dpkg -l | grep pulse
dpkg -l | grep alsa

Çıktılarını aktarır mısın ?

if

fighting_falcon

fightingfalcon@fightingfalcon:~$ dpkg -l | grep pulse
ii  gstreamer0.10-pulseaudio                      0.10.31-1ubuntu1                           GStreamer plugin for PulseAudio
ii  libcanberra-pulse                             0.28-3ubuntu3                              PulseAudio backend for libcanberra
rc  libpulse-browse0                              1:0.9.22+stable-queue-24-g67d18-0ubuntu3.1 PulseAudio client libraries (zeroconf support)
ii  libpulse-mainloop-glib0                       1:1.1-0ubuntu15.1                          PulseAudio client libraries (glib support)
ii  libpulse0                                     1:1.1-0ubuntu15.1                          PulseAudio client libraries
ii  libpulsedsp                                   1:1.1-0ubuntu15.1                          PulseAudio OSS pre-load library
rc  libsdl1.2debian-pulseaudio                    1.2.14-6.1ubuntu4                          Simple DirectMedia Layer (with X11 and PulseAudio options)
ii  pulseaudio                                    1:1.1-0ubuntu15.1                          PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-esound-compat                      1:1.1-0ubuntu15.1                          PulseAudio ESD compatibility layer
ii  pulseaudio-module-bluetooth                   1:1.1-0ubuntu15.1                          Bluetooth module for PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-module-gconf                       1:1.1-0ubuntu15.1                          GConf module for PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-module-x11                         1:1.1-0ubuntu15.1                          X11 module for PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-utils                              1:1.1-0ubuntu15.1                          Command line tools for the PulseAudio sound server
ii  vlc-plugin-pulse                              2.0.1-4                                    PulseAudio plugin for VLC

fightingfalcon@fightingfalcon:~$ dpkg -l | grep alsa
ii  alsa-base                                     1.0.25+dfsg-0ubuntu1                       ALSA driver configuration files
ii  alsa-utils                                    1.0.25-1ubuntu5                            Utilities for configuring and using ALSA
ii  bluez-alsa                                    4.98-2ubuntu7                              Bluetooth ALSA support
ii  gstreamer0.10-alsa                            0.10.36-1                                  GStreamer plugin for ALSA

@if, sizin kodlarınız da çıktı vermedi, ancak kodları yazdıktan sonra kapatıp açtım, çözüm olmadı malesef.

fighting_falcon

heartsmagic

Yeni bir kullanıcı açıp bakar mısın, sorun o kullanıcıda da oluyor mu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hesin

Acaba gösterge  "alt" tuşu ile sağ tıklayarak gösterge uygulamcığını sil ve sonra panele yine "alt" tuşu ile sağ tıklayarak gösterge uygulamacığı tamamlandı'yı eklemeyi denediniz mi?
Onca kod havada uçuştuğunu görünce bu yanıtı yazmaya da biraz tereddüt etmedim değil doğrusu:)

if

Alıntı yapılan: fighting_falcon - 14 Haziran 2012 - 00:47:02
fightingfalcon@fightingfalcon:~$ dpkg -l | grep indicator
rc  indicator-applet                              0.4.12-0ubuntu1                            GNOME panel indicator applet
rc  libindicate-gtk2                              0.5.0-0ubuntu2                             library for raising indicators via DBus - GTK bindings
rc  libindicator3                                 0.3.22-0ubuntu1                            panel indicator applet - shared library
rc  libindicator3-6                               0.4.1-0ubuntu1                             panel indicator applet - shared library
rc  libindicator6                                 0.4.1-0ubuntu1                             panel indicator applet - shared library

Bunlar gözümden kaçmış. Dursun şimdilik.

@hesin, niye tereddüt edesiniz öneriniz varsa:) Bizler de sonuçta kullanıcıyız sadece. Yanlış görmüş olabiliriz, bilmiyor olabiliriz vs.

fighting_falcon

Taşınma dolayısıyla bir süredir internetsizdim, Hesin harikasın dostum. :D Sorun çözülmüştür. Teşekkürler

hesin

@fighting_falcon rica ederim:)
Bu arada @if sadece komutlardan pek fazla anlamıyorum,yani bu yaz başlayacaktım,komutları öğrenmeye çalışacaktım ama şu ana kadar çalışmadım ama söz bakacam.Biraz da bu yöndeki cahilliğimi söylemeye çalışmıştım.:)