[Çözüldü]Kubuntu 12.04 Kurulum Hatası

Başlatan alper777, 29 Haziran 2012 - 14:10:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alper777

Merhaba arkadaşlar ve değerli büyüklerim.
Adım Alper 17 yaşındayım. Windowstan sıkılıp linux kurmak istedim. kubuntu.org'dan Desktop 32Bit-CD ISO sunu indirdim ve isoya sağtıklayıp disk yansımasını yazdır seçeneğiyle yazdırdım.
Cd'yi takıp *yeniden başlattım. Hp ekranı gelince 'Esc' tuşuna basıp boot menü den Cd'den çalıştırı seçtim. Kubuntu ekranı geldi F2 tuşu ile dili Türkçeye getirdim. Sonra Kubuntuyu başlat seçeneği ile devam ettim. Kubuntuyu Yükle > Bütün harddiske yükle(bölmeden) > Kullanıcı Adı ve parola sayfasında kullanıcı adı ve parolamı girip Devam tuşuna bastığımda hata veriyor ve hata ekranının altındaki tek seçenek olan 'cancel'e bastıktan sonra sadece arkada gri ekran ve mause kalıyor başka bir şey gelmiyor ve sonrada bilgisayarı kapatıyorum.

İlk defa linux deniyorum , galiba şu anda sistemi formatladı çünkü 2. ve 3. denemelerimde HDD boş görünüyor. Şu anda bilgisayarı tekrar başlatıp  kubuntuyu dene ile girdim. Çok Acil yardımlarınızı bekliyorum..

Şimdiden teşekkürler :)

Yönetim Notu: Lütfen başlıklarda "acil" ve benzeri ifadeler kullanmayalım.

ersinkandemir

Ne hata verdiğini hatırlıyorsanız daha yararlı olabiliriz önerilerde.
Where there's a shell, there's a way.

alper777

Haklısınız :) Lütfen beklerseniz bir 5-10dk içerisinde kapatıp tekrardan kurmayı deneyeceğim yardımlarınız için teşekkür ederim...

arpia

Merhaba @alper777,

Bütün diski kullan demişsiniz, haliyle bütün diski kullanmıştır.
Verdiği hataları buraya geçerseniz daha anlaşılır olacak, şu mesajınızdan ne yazık ki hata kaynağı ile ilgili bir bilgi göremiyoruz.

İndirdiğiniz iso kalıbına MD5 bütünlemesi yaptınız mı? Sorunlu inen bir dosya ise boş yere kuracağız diye uğraşmayalım.
Ayrıca kurduğunuz bilgisayarın marka modeli nedir?

ersinkandemir

Canlı sürüm ile çalışırken aynı zamanda sistemi kurabiliyorsunuz. :)
Where there's a shell, there's a way.

alper777

Tekrardan Merhaba arkadaşlar, kurulumu gerçekleştirdim. Sıkıntı en son ekranda,kullanıcı bilgisi ekranı, bilgisayar adını değiştirmemden kaynaklanıyormuş galiba bu sefer değiştirmeden 'devam et'e bastım ve kurulum gerçekleşti. Şuanda gözle görülen tek problemim ekran ortadan ikiye ayrılmış durumda bunuda sanırım ekrankartının güncel driveri ile halledecez.

Bu arada MD5 Bütünlemesi yapmadım.

Bilgisayarım Hp a6340.tr standarttan farklı olarak 3Gb Ram ve yeni aldığım Asus HD6570 1Gb DDR3 var

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Haziran 2012 - 17:28:13

Tam şükürler olsun sağsalim kurduk derken ekran kartına güncelleme yaptım yeniden başlatma gerekiyor dedi yeniden başlattım fakat şu anda pc açılmıyor giriş için kullanıcı adı parola ekranı gelmeden ekran kararıyor ve ekrana görüntü gelmiyor ne yapabilirim?  Birde o kısma kadar ekran hala yarım(bölünmüş) şekilde duruyor yardımlarınızı bekliyorum :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2012 - 12:02:20

Arkadaşlar problem çözüldüğü için konu başlığını ÇÖZÜLDÜ olarak değiştirdim.  Şu anda sistem sıkıntısız bir şekilde çalışıyor fakat daha çözemedim kurcalıyorum yaz tatili bitmeden çözecem inşallah :)