Drap & drop tasarım

Başlatan durdenk, 19 Haziran 2012 - 00:58:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

durdenk

Merhaba, çok uzun bir sredir olmasa da bir suredir, Python ile ilgileniyorum ve artık konsolda uçbirimde "hello world" yazdırmaktan sıkıldım.
şu sıralar tkinter icin verilen linklere bağlantılara bakıyorum fakat sonrası için daha iyi sonuclar veren ide ler oldugunu ogrendim. eric, qt gibi.
Bunlardan hangisi benim için uygun olur? en iyisi hangisi diye sormayacagım, biraz sacma olabilir ama ben webde bunlara ait
eğitim dokumanın cok az oldugunu farkettim. Dokumantasyon Belgelendirme ve ogrenme acısından en iyisi hanisidir sizce? Sonucta bu gibi gelistirme
ortamlarından birinde kendimi rahat hissedecek bir duzeye gelirsem, digerlerini kendim deneyebilir ve ogrenebilirim diye dusunuyorum.
Diger ide lerde olabilir bu tarz, mesela eclipse ile entegre olabiliyormus qt, eclipse e asina oldugumu hesaba katarsak, bu bana daha uygun olabilir mi?
QT designer ın sundugu herseyi sunar mı eclipse ile entegre kullanırsak, saglanan plugin ile.
Tesekkurler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Haziran 2012, 02:01:29

Bu arada bahsetmek gerekirse, pythonda yapmak istedigim araclar genelde grafikler ve chartlar olusturmak için olacak. sql veritabanından verileri çekip akabinde bu verilerin yorumlanması gibi.