Ubuntu .bat dosyası yapma hatası

Başlatan Bilgehan-TR, 23 Haziran 2012 - 16:01:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilgehan-TR

Arkadaşlar En uygun burayı buldum yanlış bir yere açtıysam özür dilerim. Ben .bat uzantılı dosya yapacağım belge açıyorum masaüstüne giriyorum kodu yapıştırıyorum şimdiye kadar sorun yok ama farklı kaydedeceğim orada farklı kaydet diye bir şey yok Nasıl yapabilirim    :(

bytan

Söz konusu masaüstü senin kullanıcına ait bir masaüstü mü? Farklı Kaydet mi yok, yoksa tıklanabilir durumda mı değil? Farklı Kaydet yerine Kaydet kullanırsan nereye kaydetmiş oluyorsun?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

furkankalkan

Gediti açıp dosyayı kaydedin sonra yeniden adlandır deyip adını dosya.bat olarak değiştirin. Bu arada dosyayı kaydetmeye çalıştığınız yer tam olarak neresi ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Linux üzerinde dosya uzantılarının bir önemi yoktur. Kısacası sen dosyayı dosya.bat da yapsan dosya.batman de yapsan o dosya gerekli işlemlerden sonra çalıştırılabilir. Senin "farklı kaydet" diyerek .bat yapma durumu Windows üzerinde geçerli kısacası. Linux tarafında istediğin bir uzantıyla veya uzantısız dosyayı kayıt edebilirsin.

Dosya aç, içine betik bilgilerini yaz, kaydet ve kapat. Sağ tıkla, Özellikler/Erişim Hakları sekmesinden "Bir uygulama gibi çalıştırılmasına izin ver" de. Tabi burada şu önemli, eğer sırf uçbirimden çalışacak bir şeyler yazdıysan açılır ve kapanır uygulama. Derdini tam anlatırsan konu detaylandırılabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.