windows server'da filezilla ve joomla kullanmak.

Başlatan xwes, 14 Kasım 2009 - 20:46:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xwes

Daha once hep linux serverlarda çaliştim ilk defa windows server ile karşilaştim ve çildiracak gibiyim. Yahu bu windows serverlarinda filezilla ile dosya izni degiştirmek mumkun mudur, ya da başka bir uygulama var midir ubuntu uzerinde? Yoksa lanet plesk'e muhtaç miyim? Bir de hal boyleyken (dosya izinleri sorunluyken) joomla! kurmak mumkun mudur? (Filezilla ile chmod degiştirmeye kalkiştigimda anlaşilamayan komut diyor.)

matador

Ubuntu altında webmin var. Filezilla ile chmod değiştirilebilir tavsiyem Linux altında cuteftp. Windows konusuna gelirsek herhalde bu forum bunun için uygun değil. :D

brooqs

windows server dosya izinlerini değiştirmek şu şekilde oluyor

joomlayı kuracağınız dizine sağ tıklayın security tabına gelin tr olarak güvenlik
karşınıza gelen listede bazı kullanıcı adları vardır eğer orda everyone yok ise ekle butonuna basarsanız kullancıların olduğu panel açılacaktır. orda alttaki büyük boş alana everyone yazın ve adları denetle ye tıklayın ing olarak hatırlamıyorum şu an  Everyone şeklinde yazıp altı çizili olacaktır ardından tamama basın şimdi listede everyone olması gerekiyor ardından everyona tıklayıp seçili hale getirin ve sonra aşşağıdaki izin ayarlarını yapabilirsiniz.

Everyone kelima anlamı gibi windows sistemlerde herkes anlamına gelir web klasörleri gibi klasörleri everyone yetkisinde düzenlerseniz herkes erişebilir hale gelebilir linuxtaki 777 veya 666 gibi izinler le eşdeğerdir. kolay gelsin.

son bir not daha filezilla dosya izinlerinde linux sistemini varsayılan olarak alır yani ftp sunucuya göndereceği chmod komutunu win anlayamayacağından sonuç başarısız olacaktır.
Linux is an adventure!!!