[Çözüldü] 12.04 LTS Kurulum esnasinda PAE-CPU Problemi

Başlatan Senior_Duke, 19 Haziran 2012 - 13:31:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Senior_Duke

Herkese merhaba. ..

Oncelikle belirtmek isterim ki ilk defa sistemime Ubuntu kurmayi dusunuyorum, 12.04'u gordugumde baya etkilendim. Daha once bir baska dagitim uzerinde biraz alismaya calistim linux'a yani kisacasi henuz yeni bir linux sevdalisiyim.

Sorunum su; (Forumda arastirdim bulamadim; belkide gozumden kacti)

Ubuntu 12.04 Lts kurmak istedigim sistem Sony Vaio ve Donanimi; 1.5Ghz Dothan - 512 Mb Ram - 64Mb ATI M.Radeon Ekran Karti ve 40GB HDD mevcut. (Biraz dusuk performansta bir sistem bu nedenle xp pro sp3 kaldirip Linux kurmak istedim)

HardDisk'e DVD'den bootable önyüklenebilir olarak kurulum yapmaya calistigim esnada asagidaki uyariyi veriyor.  Bu sorunu nasil cozebilirim?

Tesekkurler. ..

This kernel requires the following features not present on the CPU:
pae

Unable to boot - please use a kernel appropriate for your CPU.
"OS X Mountain Lion was my idea"- I guess Apple enjoys copyright infringement?

if

@Senior_Duke, bu sürümle beraber Ubuntu pae çekirdekle beraber gelmekte ve pae desteği olmayan işlemcilere öntanımlı gelen kalıplarla kurulamamakta.

Burada[1] pae desteği olmayan işlemciler için oluşturulmuş bir cd kalıbı var. Bununla 12.04 kurulumu yapabilirsiniz. Bununla beraber Xubuntu veya Lubuntu 12.04 kurulumu yapabilirsiniz. İster Xubuntu veya Lubuntu kullanmaya devam eder ya da ubuntu-desktop paketini yükleyerek Xubuntu/Lubuntu üzerine Ubuntu kurmuş olup Ubuntu kullanabilirsiniz. Ubuntu kullanmanın bir diğer yöntemi ise 11.10 kurup 12.04'e yükseltme yapmak olabilir.

512 MB RAM Ubuntu için ilk başlarda az gelebilir. Sistemin rahat çalışması için başlangıç uygulamalarından kullanmayacağınız uygulamaları kaldırmak faydalı olacaktır. Bu tür şeyleri kurulumdan sonra düşünelim. Xubuntu ve Lubuntu'da RAM'n yetersiz gelmesi gibi bir sorunla karşılaşmazsınız.

[1] http://people.canonical.com/~diwic/12.04-nonpae/

Senior_Duke

Cevap icin tesekkur ederim.

Peki bunlarin disinda elementary os dagitimi nasil sizce? Benim uzun zamandir ilgimi cekiyor. Luna'yi henuz yayinlamadilar ama jupiter kursam yine ayni sikintilar yasanabilir mi? Xubuntu ve Lubuntu hosuma gitmedi.

burk

@Senior_Duke RAM miktarınız az, bu yüzden @if'in önerisini dinlemek faydalı olacaktır, bunun dışında örneğin Lubuntu'nun görselliğini arttırabilirsiniz. Şunu da bilmekte fayda var, görsellik arttıkça kaynak tüketimi artar. Sorunuz için de; http://elementaryos.org/docs/user-guide/technical-specifications

if

Alıntı YapJupiter is based on Ubuntu 10.10
Ubuntu 10.10 temelliymiş bu yüzden pae sukıntısı olmaz. Beğeniyorsanız kurun @Senior_Duke. Kullanmadığım olmadığım için bir yorum yapamam ama kullanmamak için de bir sebep görmüyorum. Paketler eski olabilir belki.

Senior_Duke

Anladim. Cevaplar icin tesekkurler. Deneyecegim  :)

if

burk

Kendi adıma ben de rica ederim. :) Bir de eğer konu sizi için çözülürse; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0