root ile kopyalanan dosya

Başlatan pilock, 18 Haziran 2012 - 15:35:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pilock

sistemde iki kullnıcı var: 'cagri' ve 'hasan'. sudo yetkilerine sahip kullanıcı 'hasan'. işletim sistemi kurulurken root şifresi oluşturulmamıştı. bugün 'sudo passwd root' komutu ile root şifresi oluşturdum.
pencerede 'mevcut dizini root olarak aç'' diyince istenen şifre 'hasan' kullanıcısının şifresi. hem bu yolla hem konsol üzerinden 'sudo su' yoluyla hem de 'su -' yoluyla -direk root olarak- 'cagri' kullanıcısının /home/cagri dizinine yüklediğim dosyaları 'cagri' kullanıcısı göremiyor. üstelik mevcut dizini root olarak açınca normalde dizinde 8 dosya ve dizin varken ben yalnızca 2 dosya 'Access-Your-Private-Data.desktop' ve 'README.txt' dosyalarını görebiliyorum. 'cagri' kullanıcısının home dizinine yüklenen dosyaları görebilmesi için ne yapmam gerekir?

heartsmagic

"cagri" kullanıcısı için şifrelenmiş ev dizini kullanıyorsun, haliyle o dizinleri göremezsin. Kulağı çok tersten gösteriyorsun sanki, hem çoklu kullanıcıya sahipsin hem de root ile işlem yapıyorsun ayrı ayrı. Bunları bir düzene koy ve eğer illa ortak işler yapacaksan sistemdeki ek bir bölümü kullan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

pilock

evet. eskiden pardus kullanıyordum. pardus /home dizininde samba vardı ve kullanıcılar arası dosya alış verişi orada yapılıyordu. neyse ki şimdi /opt'da  okuma ve yazma izni herkese açık bir dizin oluşturdum. bu işimi gördü.

heartsmagic

Çözüm doğrudan gelmediği için başlığımızı hiç etiketlemeden kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.