[çözüldü]ia32 libs nedir?

Başlatan osmancık, 10 Haziran 2012 - 22:50:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osmancık

Merhaba.
Benim anladığım kadarıyla ia32 libs, 32 bit uygulamaları 64 bit sistemlerde açmaya yarıyor. Doğru mu? Eğer doğru ise bu işlemi ne kadar düzgün şekilde yapabiliyor? Bir yerlerde wine`ın 64bit ile kötü sonuçlar verdiğini okumuştum diye hatırlıyorum. ia32 libs ile açsak wine`ı aynen bir 32 bit sistemde çalışıyormuşcasına kararlı çalışır mı?

Benim sistemimde 6GB ram olduğu için Ubuntu 12.04 64 bit kurayım dedim. 32 bitte de pae kernel olduğu için heralde yine 6GB rami kullanabiliyorum ancak 64 bit kullanmayı düşünüyorum.
"64 bit kullanmalı mıyız?" sorusuna cevap ararken forumda bulduğum konular biraz eski kalmış sanki. Şuanki Ubuntu 64 bit`in durumu kararlılık açısından nedir?
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
  (::: ) :        ___     UBUNTU
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

ekremsenturk

64 bit, geleceğin teknolojisi. 32 bit ise oturmuş ve kendini kanıtlamış teknoloji ve de uzun süre daha vazgeçılemeyecek bir teknolojidir. Teoride İntel/Amd işlemciler geriye dönük olarak önceki altyapıyıda  destekliyor. 64 bit sistemde çalışan bir çok uygulama, 64 bit sisteme uyarlanmış 32 bit veya 7 bit / 8bit uygulamalar. Şu an 32 bit daha yaygın kullanıldığı için, şimdilik 32 bit kullanmanı öneririm. İleride 32 bit Bilgisayarlar eskiyipte iyicene azaldığında, 64 bit'e geçersin.

osmancık

Teşekkürler @decent. 64 bitle devam ediyorum.
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
  (::: ) :        ___     UBUNTU
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`