Samba kullanıcısı

Başlatan burakcankaya, 28 Mayıs 2012 - 21:27:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakcankaya

Merhaba arkadaşlar çalıştığım şirkete dosya sunucusu kurmak istiyorum. Kodları Komutları çok iyi bilmediğim için de ubuntu üzerinde kurdum fakat benim sorunum oluşturduğum kullanıcıları samba kullanıcısına dönüştürmeme rağmen login giriş ekranında yine görünüyor. Bunu engellemenin bir yolu var mıdır?

Kurmuş olduğum yazılımlar.

Ubuntu desktop 12.04 LTS
samba ve webmin

Sambayı kurarken apt-get install samba komutunu kullandım kendisi kurdu. Sonrasında https://ipadresi:10000 yazdıgımda webmin panelim geliyor. Sunuculardan samba sunucusuna gelip oradan paylaşımları da verebiliyorum, sorunum yok. Fakat oluşturduğum kullanıcılar oturum açarken giriş ekranında görünmesin istiyorum.

Düzenleme Notu: Lütfen yazım kurallarına uyunuz.

heartsmagic

Şu an bakamıyorum ama /etc/lightdm/users.conf dosyasında hidden-users diye bir bölüm olabilir. Oraya Samba kullanıcıları eklenebilir. Gerçi kullanıcı sayısı çok fazlaysa bu zahmet verici bir süreç olacaktır, Samba tarafından olaya bakabilir miyiz diye düşünüyorum fakat kullanıcıları gösteren uygulama LightDM olduğu için başka yolu var mıdır bilmiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burakcankaya

tesekkur ederim aksam eve gidince bakacağımm

burk

@burakcankaya başlığı bu bölüme taşıdım, geribildirim alırsak da seviniriz. :)

redcoder

Dosya sunucusu kuracaksan neden Desktop tercih ettin. Bunun yerine Server tabanlı sistemi tercih et. Webmin kurma nedenini anlamadım. Sambayı kurduysan ve stabil olarak çalışıyorsa Sunucu için \\ipadresi ( Enter ) yazman ve kullanıcı adıyla sisteme login olman yeterli. Neyse sen geri bildirim yap bizde gerekeni sana anlatalım. Bunun dışında Sudo 11 Sayıda Sambayla ilgili bir makalede sana yardımı dokunabilir.