[Çözüldü] Sistem Dilini Türkçe Yapamıyorum

Başlatan syagdiran, 11 Mayıs 2012 - 23:18:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Sistem dilini, Dil Seçeneklerinden değiştiriyoruz değil mi? Bende neden hata veriyor anlamadım. İngilizce'yi Türkçe'nin üzerine sürükledim hiç bir değişiklik olmadı. En sonunda Türkçe'yi sildim. Bu sefer de sistemi tekrar Türkçe yapamadım. Türkçe'yi tekrar yükledim, sistem geneline uyguladım. Bölgesel dili de aynı, hatta İngilizce'yi de sildim. Kapatıp açınca sistem hala İngilizce.

syagdiran

mels

Alıntı yapılan: syagdiran - 11 Mayıs 2012 - 23:18:43
Sistem dilini, Dil Seçeneklerinden değiştiriyoruz değil mi? Bende neden hata veriyor anlamadım. İngilizce'yi Türkçe'nin üzerine sürükledim hiç bir değişiklik olmadı. En sonunda Türkçe'yi sildim. Bu sefer de sistemi tekrar Türkçe yapamadım. Türkçe'yi tekrar yükledim, sistem geneline uyguladım. Bölgesel dili de aynı, hatta İngilizce'yi de sildim. Kapatıp açınca sistem hala İngilizce.
İngilizce'yi Türkçe'nin üzerine sürükledikten sonra tekrar başlatmak gerekiyor ayarların geçerli olması için. Sistem (menü dili vs) İngilizce oluyor. Ubuntu One'a bağlandıktan sonra sistemi aynı şekilde Türkçe yapıp yeniden başlatıyorsunuz. Sistem İngilizce'yken Türkçe dil seçeneği listede altlarda ve pasif görünüyor, bu sizi yanıltmasın. Tutup sürükleyince yukarı çıkıyor ve aktif oluyor.
In a world without fences, who needs windows and gates?

syagdiran

Öyle yapıyorum ama hata veriyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

YILLANMIS_SarapNeL

Alıntı yapılan: syagdiran - 11 Mayıs 2012 - 23:51:02
Öyle yapıyorum ama hata veriyor.

Türkçe dilini ekleyebildiysen şayet ve inaktif durumdaysan bağlı değilsen, System Settings - User Accounts Sistem Ayarları>Kullanıcı Hesapları bölümüne girerek kullanıcı adını seçerek Language yi dili Englishi Türkçe yap ve sonra dil ayarlarına tekrar dön. Türkçe aktif hale gelecektir. apply system Sistem geneline uygula diyerek dil ayarlarını sisteme uygulamayı deneyebilir misin?

syagdiran

Kullanıcı Hesaplarından Türkçe seçiyorum fakat yine İngilizce oluyor.

YILLANMIS_SarapNeL

Alıntı yapılan: syagdiran - 12 Mayıs 2012 - 09:42:10
Kullanıcı Hesaplarından Türkçe seçiyorum fakat yine İngilizce oluyor.

Aynen senin gibi bende bu sorunla karşılaşmıştım dün akşam. Sistemi ingilizceye çevirdim sonra türkçe devredışı kaldı. Her yönden ingilizceye döndü. Ubuntu One ile eşleştirme yaptım çalıştı. Daha sonra tekrar Türkçeyi ekledim, uygula dedim. Kullanıcı hesaplarından Türkçe yaptım ve yeniden başlattım normal olarak her şey Türkçeye dönmüştü. Acaba İngilizceye dönüştürme sırasında yanlış bir adım mı oldu da sistem bu şekilde hata veriyor. Sanki sorun başka bir şeyden dolayı gibi. Çözüm bulabildin mi peki?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mayıs 2012 - 19:00:28

[Alıntı]

Diyelim ki Ubuntu'yu varsayılan dil olan ingilizce kurdunuz, şimdi Türkçe'ye çevirmek istiyorsunuz. Ya da Ubuntu'yu Türkçe kurdunuz, ancak menüde olması gerektiği gibi "Uygulamalar, Yerler, Sistem" yerine "Applications, Places, System" yazıyor ve çoğu masaüstü uygulaması hala ingilizce.

Konsoldan (Alt+F2 -> gnome-terminal) aşağıdaki komutla ilgili dosyayı açın:

sudo gedit /var/lib/locales/supported.d/local

dosyayı açtıktan sonra içeriğini ;

tr_TR.UTF-8 UTF-8

şeklinde değiştiriniz.Böylece Türkçe'yi mevcut dil desteğine eklemiş olduk. Sonra değişikliği işlemek için, yine konsoldan aşağıdaki komutu girin:

sudo dpkg-reconfigure locales

işlemler bittikten sonra, Şimdi varsayılan dili değiştirmek için, aşağıdaki dosyayı düzenlemek üzere açın:

sudo gedit /etc/environment

ve içeriğini bozmadan alttaki kısmı ekleyin (kopyala-yapıştır):

LANGUAGE="tr_TR:tr:en_GB:en" LANG="tr_TR.UTF-8″

Aynı şekilde konsoldan aşağıdaki dosyayı açın:

sudo gedit /etc/default/locale

ve var olan tek satırı şu şekilde değiştirin (kopyala-yapıştır):

LANG="tr_TR.UTF-8″

Böylece varsayılan dili Türkçe yapmış olduk. Bu aşamada bilgisayarınızı yeniden başlatın. Konsoldan "locale" komutunu çalıştırarak varsayılan dilin Türkçe olduğunu teyit edin.

[Alıntı]

Kaynak:http://www.linuxogren.com/ingilizce-kurulan-sistemi-turkceye-cevirmek.html

Yukarıdaki adımları uygulamayı deneyebilir misin? Ben ilk buradaki gibi yapmıştım ve son olarak kullanıcı bölümünden dili değiştirdim yeniden başlattım olmuştu. Umarım seninde düzelir.

alquirel

Dil değiştirme sorunu ile ilgili olan iletileri Ubuntu One Bağlantı Sorunu başlığından ayırdım.
Bu başlık altında devam edebiliriz.

syagdiran

@YILLANMIS_SarapNeL
Bütün yönergeleri uyguladım ama hala Tam olarak Türkçe yapamadım.
[sevket@Sevket:~$ locale
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
LANG=���tr_TR.UTF-8���
LANGUAGE=���tr_TR:tr:en_GB:en��� LANG=���tr_TR.UTF-8���
LC_CTYPE="���tr_TR.UTF-8���"
LC_NUMERIC=tr_TR.UTF-8
LC_TIME=tr_TR.UTF-8
LC_COLLATE="���tr_TR.UTF-8���"
LC_MONETARY=tr_TR.UTF-8
LC_MESSAGES="���tr_TR.UTF-8���"
LC_PAPER=tr_TR.UTF-8
LC_NAME=tr_TR.UTF-8
LC_ADDRESS=tr_TR.UTF-8
LC_TELEPHONE=tr_TR.UTF-8
LC_MEASUREMENT=tr_TR.UTF-8
LC_IDENTIFICATION=tr_TR.UTF-8
LC_ALL=
sevket@Sevket:~$
/code]

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Mayıs 2012 - 23:21:13

Wiki sayfasından yönergeleri tekrar çalıştırdım ve sorunu hallettim. Bu şekilde Ubuntu One kullanmaya başlamış oldum. TEŞEKKÜR EDERİM.